Weekendje naar de Veluwe

Wij hadden voor deze zomervakantie niet echt plannen gemaakt, maar besloten toch last minute om een weekendje weg te gaan. We kozen ervoor om naar de Veluwe te gaan. Ik zal je vertellen waar we geweest zijn en wat we gedaan hebben.

Op vrijdag 27 juli was het de warmste dag ooit gemeten (37º), en wij gingen die dag gezellig een weekendje weg. We gingen naar Landal Heideheuvel in Beekbergen. Fijn op de Veluwe lekker tussen de bossen. In de auto hadden we gelukkig geen last van de warmte, want we hebben airco, dus verliep de auto rit lekker koel. We konden ook goed doorrijden dus waren we na 1 uur en 10 min op onze bestemming.

We waren er rond 14:15 uur maar we konden pas om 15 uur in ons huisje dus moesten we nog even wachten, we gingen eerst maar eens een lekker waterijsje kopen want dat was wel erg fijn met de hitte. En daarna hebben we nog een rondje gelopen op het park

 

We hadden een leuk 4 persoons huisje, met 2 slaapkamers, keuken met vaatwasser, en een badkamer met ligbad. Dat vonden de meiden erg leuk, want die hebben we thuis namelijk niet 😉

Met het avondeten deden we lekker makkelijk en gingen we een lekker frietje eten. Michel, Jennifer en ik kozen voor een lekkere puntzak friet met snack en Katie wilde graag een Bollo pakket.

Toen we weer terug kwamen zagen we een plastic zakje aan de deur hangen. Ze waren van Landal langs geweest om te vragen of alles naar wens was. Maar omdat we er niet waren hadden ze een zakje met lekkere chocolaatjes aan de deur gehangen. De ijsklontjesvorm kregen we al als cadeautje bij het inchecken.

 

In de avond gingen we nog een stukje wandelen op het park, en gingen de meiden even met de dieren knuffelen in de dierenweide. Ze hadden er geitjes, varkens, eendjes, een mooie vijver en deze vlaamse reuzen! Die vonden Jennifer en Katie toch wel het aller leukste!

 

Bloedmaan
Die avond zou ook de bloedmaan te zien moeten zijn, maar in eerste instantie konden we de maan niet vinden tussen al die hoge bomen, we hadden over het park gewandeld maar geen maan te zien. dus gingen we maar weer terug naar het huisje, de meiden waren een beetje teleurgesteld want ze wilde de maan graag zien.
Michel en ik gingen nog even gezellig buiten zitten, en toen opeens zag ik de maan tussen de bomen! Ik haalde snel Jennifer en Katie erbij, en toen hebben we gelukkig toch nog de maan kunnen zien! Kon er helaas geen goede foto van maken.

 

Zaterdag
Op zaterdagochtend regende het, een super fijne verkoeling na de hitte van de afgelopen week. We begonnen de dag met een lekker ontbijtje, en daarna gingen we even boodschappen doen in het dorp. Later op de ochtend gingen we naar de grootse waterval van Nederland. Die maar op 3 minuten rijden van het park was. Lopend deed je er 15 minuten over. Maar omdat ik nogal moe was, besloten wij toch maar even met de auto te gaan.

In de middag ging ik even rusten en Jennifer was ook wat moe dus wilde zij ook lekker rustig aan doen. Dus besloot Michel om samen met Katie een stuk te gaan wandelen. Katie ging een hutje bouwen in het bos, en ze hadden ook een hangmat opgehangen. Ze hadden dus lekker gerelaxt in het bos!

Toen ze terug waren gingen we nog even naar de speeltuin, en daarna lekker eten!
Na het eten gingen we nog even terug naar de speeltuin, Michel wilde gaan wandelen en Jennifer besloot met hem mee te gaan. Katie en ik bleven lekker in de speeltuin.

Katie wilde graag Bollo een kusje geven 🙂

Tekeningen in de brievenbus van Bollo stoppen, en nu maar hopen dat hij iets terug stuurt!

Zondag

Michel voelde zich niet zo goed, maar toch ging hij even een stuk wandelen. Toen hij terug kwam zijn we gaan ontbijten en naar het ontbijt besloten we om naar Paleis het Loo te gaan. maar daar vertel ik een andere keer meer over.

 

’s middags ging ik weer even rustig aan doen, en Michel ging natuurlijk weer wandelen. Hij voelde zich nog steeds niet helemaal fit. Jennifer en Katie gingen lekker in de speeltuin spelen achter ons huisje. Leuk om te zien dat ze nu ook vriendinnetjes maken op vakantie.

In de middag gingen we nog even terug naar de waterval om even lekker met onze voeten door het water te lopen.


Michel stelde voor om in de avond al terug naar huis te rijden, we zouden anders toch op maandagochtend vertrekken. Maar omdat hij zich echt niet fit voelde wilde hij liever al in de avond gaan. Ook omdat het dan nog rustiger op de weg zou zijn. Omdat er een stuk snelweg afgesloten was ( achteraf ook echt een goede keuze geweest, volgende ochtend stonden er veel files)

We gingen nog even lekker eten, en als toetje een lekker ijsje eten!

 

Ook gingen de meiden nog even op de foto met Bollo!

 

We hebben hele leuke dagen gehad op Landal heideheuvel!
En voor wie zich afvraagt waar Jack was. We hadden besloten om Jack niet mee te nemen. Jack heeft lekker een weekendje gelogeerd bij mijn ouders. 🙂

 

2 thoughts on “Weekendje naar de Veluwe

  1. Leuk geschreven en fijn dat jullie hebben genoten, waar is die waterval te vinden wij zijn al vaak op de Veluwe geweest maar die hen ik nog nooit gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.