Wat doet een klassenouder?

Vaak wordt er aan het begin van het schooljaar rond gevraagd aan de ouders in de klas, of ze klassenouder willen worden. Maar wat doet een klassenouder eigenlijk?

Ik ben nu al een aantal jaar klassenouder bij Katie in de klas. Maar toen ik voor het eerst gevraagd werd om klassenouder te worden wist ik eigenlijk totaal niet wat het nou precies inhield. Ja, helpen in de klas, maar verder? Nee ik had geen idee.

Taken van een klassenouder
De taken van een klassenouder zijn meer dan alleen maar helpen in de klas van je kind. Ik kan even uitleggen wat een klassenouder op de basisschool van mijn dochters allemaal doet.

Alle klassenouders samen vormen de ouderraad, in de ouderraad zit ook een leerkracht van school. Samen organiseren wij de activiteiten op school. Zoals sinterklaas, kerst, carnaval en pasen. En dan ook nog de andere activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden.
Voor de activiteiten doen we boodschappen, versieren de school, en proberen andere ouders te regelen als het voor de activiteit nodig is. Tijdens de activiteiten op school zijn de ouders uit de werkgroep ook allemaal aanwezig.
We komen ongeveer 6 keer per jaar samen voor een vergadering.
Tijdens de eerste vergadering bespreken we wie in welke werkgroep gaat. En tijdens de andere vergaderingen bespreken we andere zaken die op school spelen en evalueren we de activiteiten die daarvoor geweest zijn en praten over de activiteiten die nog komen gaan.

Leuk
Stiekem gaat er toch wel veel tijd in zitten om sommige activiteiten te organiseren, maar ik vind het wel leuk om te doen. Ook omdat de meiden altijd erg trots zijn dat mama helpt op school. Ze vinden het leuk dat ik de activiteiten mee organiseer.
Katie vindt het ook altijd erg leuk als ik weer in de klas ben om mee te helpen. En doordat je veel helpt op school leer je ook de leerkrachten en de kinderen beter kennen. Op school ben ik dan ook de mama van Jennifer en Katie of ik wordt juf genoemd 😉

Ik denk dat de rol van een klassenouder misschien ook wel per school verschilt?

Ben jij ook een klassenouder?

Liefs, Stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.