Wanneer geef jij je kind een smartphone?

Tegenwoordig zie je steeds vaker al jonge kinderen rondlopen met een smartphone. Vind ik het nodig dat mijn dochters al een smartphone hebben?

Jennifer is nu bijna 8 jaar en vraagt regelmatig of ze al een telefoon mag hebben. Dit komt mede doordat ze van andere kinderen uit haar klas hoort dat zij al wel een eigen telefoon hebben.
Persoonlijk vinden Michel en ik dat Jennifer nog te jong is en nog helemaal geen telefoon nodig heeft. Dat komt wel als ze naar de middelbare school gaat.
Dan gaat ze alleen weg, en dan vind ik het wel belangrijk dat ze goed bereikbaar is, en dat ze ons kan bellen als er iets aan de hand is.

“waarom heeft Jennifer nog geen telefoon?”
Ik snap best dat Jennifer nu al graag een telefoon wilt hebben. Laatst was ik op school aan het helpen en bij het groepje waar ik aan het helpen was (kinderen tussen 7 en 9 jaar) ging het over telefoons. Bijna alle kinderen uit het groepje hadden al een eigen telefoon of kregen er binnenkort een. En natuurlijk ging het over de mooiste telefoon en de leukste hoesjes. Ik kreeg toen ook de vraag “waarom heeft Jennifer nog geen telefoon?” Tja omdat wij dat nog niet nodig vinden..
Maar ik snap ook wel dat het cool en hip is om een eigen telefoon te hebben, je kan appen met vrienden, muziek luisteren, spelletjes spelen. Je hebt ook leuke accessoires en je kan zelfs je eigen telefoonhoesje laten ontwerpen met bijvoorbeeld je favoriete foto. Dat vind ieder kind natuurlijk ook wel erg cool en wij volwassenen natuurlijk ook ­čśë
Maar toch vind ik 8 jaar nog iets te jong voor het hebben van een eigen telefoon.
Alleen krijgen sommige kinderen de indruk er niet bij te horen zonder telefoon, dat is erg jammer! En tja, vroeger hadden wij het ook nog niet op die leeftijd en dat ging ook prima toch?

Mijn telefoon
Jennifer mag wel via mijn telefoon appen met haar beste vriendinnetje, die wel een eigen telefoon heeft, zo kan ze toch appen maar kan ik controle houden over wat er gebeurt.
De meiden mogen soms ook spelletjes spelen en youtube filmpjes kijken via mijn telefoon. Dan zet ik er spelletjes op en ook maken ze soms foto’s en ze spelen ook van die uitpak speelgoed filmpjes na. Die zijn helemaal hip op youtube. Het geheugen van de telefoon staat dan ook zo vol, dat ik maar een extra geheugenkaart moet gaan gebruiken ­čśë
Jennifer moet dus nog even een paar jaar wachten tot ze zelf een telefoon krijgt of wie weet denken wij er over een jaar wel weer anders over. Maar tot die tijd mag ze nog lekker veel buitenspelen en kind zijn zonder een eigen telefoon.

 

Wat vinden jullie de beste leeftijd voor het krijgen van de eerste telefoon?

 

 

* Dit artikel is een samenwerking met smartphonehoesjes.nl

1 thought on “Wanneer geef jij je kind een smartphone?

  1. Eind groep 8, voor de kennismaking op de middelbare school moeten ze er in ieder geval eentje hebben. En dan ook echt een smartphone, want bij die kennismaking worden telefoonnummers uitgewisseld en vaak whatsapp groepjes gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.