Waarom ik ben gaan bloggen

Waarom ben ik begonnen met mijn blog?

Ik denk dat mensen die mij persoonlijk kennen zich weleens afvragen waarom ik nou ben begonnen met bloggen.

Verhaaltjes schrijven heb ik altijd wel leuk gevonden. Jaren geleden had ik ook een eigen website over ons toenmalig hondje Sam. Ik schreef vaak leuke verhalen over de belevenissen van Sam.
Toen Jennifer werd geboren ben ik daar mee gestopt. Voor Jennifer schreef ik nog wel persoonlijke verhaaltjes voor in haar plakboek, en dat deed ik ook voor Katie vanaf het moment dat zij werd geboren.

Blog beginnen
Ondertussen begon ik wel vaak blogs van andere te lezen en begon het een beetje te kriebelen, om zelf ook te gaan beginnen met bloggen. Maar ik durfde het niet, dus deed ik er verder ook niks mee.
Vorig jaar begon het toch wel weer te kriebelen om ook te gaan bloggen, ik had er wel regelmatig gesprekken over met Michel. Hij vond dat ik het gewoon moest doen. In januari van dit jaar bedacht ik alvast een leuke naam. Want ja wat is nou leuk en welke naam verteld ook meteen waar mijn blog over gaat? Ik bedacht toen de naam “Stoere meiden mama”. Omdat ik toch het meeste wil gaan schrijven over mijn 2 meisjes. En stoer dat zijn ze zeker.
Maar ik was toch nog te onzeker om ook echt iets online te gaan zetten. Totdat ik in mei dit jaar dacht “hou op met onzeker zijn, en ga doen wat jij graag wilt doen”.
Dus zo ben ik vanaf mei begonnen met mijn blog. Michel vond dat ik dan ook maar meteen mijn eigen domeinnaam moest hebben, en zo werd het allemaal meteen geregeld.
Op 4 mei 2016 zette ik meteen mijn eerste 2 blogs online Voorstellen en SpeelhuisjeWat vond ik het spannend! Maar gelukkig kreeg ik veel positieve reacties! Sindsdien probeer ik wekelijks een nieuw artikel online te zetten.

Onzeker
Ik ben zo af en toe nog best wel onzeker over wat ik schrijf en durf nog niet altijd alles online te zetten. Vooral als het gaat over het chronisch ziek zijn, en dan vooral mijn persoonlijke verhalen dan twijfel ik vaak of ik het wel online op mijn blog moet zetten. Omdat ik bang ben wat andere ervan zullen denken, en dan vooral de mensen die ik persoonlijk ken. Maar van de andere kant denk ik dan, ja het leven is nou eenmaal niet altijd leuk en ook het chronisch ziek zijn hoort bij mij en wil ik daar dan ook graag over schrijven.
Ik blog vooral voor mezelf, omdat ik het leuk vind en natuurlijk is het ook leuk als het gelezen wordt en mensen er positief op reageren!

Er zullen altijd wel mensen zijn die er raar op reageren, en het niet helemaal snappen waarom ik over sommige onderwerpen blog of waarom ik überhaupt blog. Maar dat moeten ze zelf weten, Ik blog omdat ik er veel plezier uithaal en dat is het belangrijkste!

26f9f934ad146d1e8e1e3d1b6356abb9

 

2 thoughts on “Waarom ik ben gaan bloggen

  1. Wat leuk om te lezen! Ik ben ook pas begonnen,hoop dat je het net als ik heel leuk gaat vinden.
    En wat andere mensen vinden..ach lekker in de hoogste boom hangen maar ik snap die onzekerheid wel dat heb ik zelf ook heel erg gehad, nog steeds wel eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.