Uitstapjes als chronisch zieke moeder

Hoe is het voor mij om als chronisch zieke moeder mee te gaan op een leuk uitstapje?

 

Uitstapjes zijn natuurlijk hartstikke leuk om te doen, gezellig naar een pretpark,  dierentuin of gewoon lekker zwemmen. Maar voor mij met CVS (chronische vermoeidheid syndroom) is zo’n uitstapje altijd een hele planning.
Even spontaan een uitstapje maken zit er vaak niet in voor mij, ik moet ze altijd plannen zodat ik er van te voren rekening mee kan houden met wat ik doe. Zo probeer ik er voor te zorgen dat ik voor op het moment dat we gaan, ik hopelijk genoeg energie heb. En ik moet de dagen erna ook niet teveel op de agenda hebben staan want, dan ben ik moe en heb ik mijn rust nodig.
Zo’n uitstapje kost mij namelijk ontzettend veel energie, en ik krijg er zoveel prikkels van maar dat heb ik er meestal zeker wel voor over.

Dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk, in de vakantie wil je natuurlijk zoveel mogelijk leuke dingen doen met je gezinnetje. Maar dat gaat helaas niet altijd.
Als wij wel gaan dan gaan wij vaak al in de ochtend (want dan voel ik mezelf vaak het beste) iets leuks doen, zodat ik in de middag kan gaan rusten op bed.

Maar soms gaat het niet om al in de ochtend gaan, en dan is zo’n uitstapje toch net wat zwaarder. Net zoals gister zijn we in de middag naar de vlindertuin geweest. Super leuk, maar ook erg vermoeiend. Ik ben daar vandaag zo ontzettend moe van dat ik mezelf er gewoon grieperig door voel.


Op social media worden natuurlijk alleen de leuke dingen gedeeld, maar daar deel ik niet dat ik na zo’n uitstapje helemaal uitgeput op bed lig. Want eerlijk is eerlijk zo gaat het vaak wel. Ik dacht ik schrijf er een blog over want niet alles is altijd alleen maar leuk en gezellig. Maar hoe moeilijk het soms ook is, ik ben het gewend en mijn gezin is het ook zo gewend.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is P6059952.jpg


Vaak zijn de uitstapjes het ook wel waard om mezelf daarna uitgeput en ziek te voelen, als ik zie hoe mijn meiden genieten en blij zijn dan is het goed en daar doe ik het voor ♥

Liefs, Stefanie

1 thought on “Uitstapjes als chronisch zieke moeder

  1. Wat naar Stefanie, maar wel goed dat je het wel deelt. Ik kan mij heel goed voorstellen dat de ochtenden dan fijner zijn om activiteiten te plannen, zodat je de middag kan gebruiken om bij te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.