Tropische vlindertuin klein Costa Rica

In het Brabantse plaatsje Someren vind je de tropische vlindertuin “klein Costa Rica”, je waant je even helemaal in de tropen als je daar rondloopt.

Een van mijn favoriete kleine diertjes zijn toch wel de vlinders. Een paar jaar geleden spaarde ik ook van alles van vlinders.
Toen ik een tijdje terug zag dat er een vlindertuin in Someren is, dacht ik meteen daar wil ik nog wel een keer naar toe!


Op zondag 30 april gingen wij al in de ochtend naar de vlindertuin toe. Het is voor ons maar een half uurtje rijden dus dat valt mee.
Bij binnenkomst kom je binnen in een klein paviljoentje waar al een mooie vijver is met vissen en schildpadden, ook staat er een aquarium met grote vissen erin.

Nadat je de kaartjes hebt gekocht, kun je naar de vlindertuin. De kinderen kregen nog een kaart mee met alle soorten vlinders en vogels erop zodat ze die konden gaan zoeken.
De tuin bestaat uit 2 gedeeltes. Een kleiner gedeelte met een mooie vijver en planten en daar vliegen alle mooie vlinders rond ook kun je er schildpadden en vogels rond zien lopen.


Het 2e gedeelte bestaat uit een mooie grote tropische tuin vol met mooie planten en een grote vijver in het midden.

Wiebelbrug
Ook hangt er hoog in de lucht een coole wiebelbrug! Via een trap kun je er naar toe. Een echt avontuur zo midden in de jungle.
Michel en Jennifer gingen als eerste naar boven, Katie vond het nogal spannend dus wilde ze liever beneden blijven.
Toen Michel en Jennifer weer beneden waren, zei ik dat ik met mijn hoogtevrees het toch ook wel wilde proberen. Jennifer zou wel met mij meegaan zei ze. Maar Katie was ondertussen toch ook wel nieuwsgierig geworden dus als papa haar zou tillen wilde ze wel mee. Nou papa tilde haar wel even.
Nou daar ging ik dan met mijn hoogtevrees de trap op, hoe hoger ik kwam hoe meer ik begon te trillen haha. Maar ik ben de brug helemaal op en neer gelopen! Er is alleen geen bewijs van want er is geen foto van gemaakt. 😉
Wel zagen we bovenin een mooie leguaan liggen!

Na een paar keer door de tuin te hebben gelopen gingen we in het paviljoen een lekker ijsje eten. Want in zo’n tropische tuin is het natuurlijk erg warm en een ijsje is dan wel erg lekker.
Toen we ons ijsje op hadden, hebben we nog een rondje gelopen door de tuinen en ging Michel samen met de meiden nog een keer over de brug heen. En deze keer ging Katie helemaal alleen! Stoere meid! Ik daarin tegen bleef deze keer maar gewoon beneden, iemand moest natuurlijk een foto maken van Michel en de meiden 😉


Moeite waard

Klein Costa Rica is zeker de moeite waard om er eens naar toe te gaan als je er toch in de buurt bent ,of niet zo ver weg woont. Het is geen dagvullend programma maar voor een paar uurtjes prima te doen! Vooral als je van mooie tropische planten en vlinders houdt.
Wij vonden het in ieder geval erg leuk!

Voor meer informatie kun je kijken op hun website www.kleincostarica.nl

1 thought on “Tropische vlindertuin klein Costa Rica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.