Traktatietip: De vishengel

Jennifer was 13 juni jarig, en jarig zijn betekend natuurlijk trakteren op school!
Ieder jaar is het weer lastig om iets leuks te bedenken om te trakteren. Meestal hou ik het gewoon lekker simpel en niet teveel gedoe.

Dit jaar ging ik samen met Jennifer weer opzoek naar iets leuks om uit te delen, samen keken we op Pinterest en daar kwamen we leuke vishengels van potlood en snoepjes in de vorm van een vis tegen!
We vonden dit allebei meteen super leuk, dus ging ik opzoek naar de benodigde materialen. 

Bij de Hema vond ik deze leuke potloden met een gum eraan. 8 stuks voor €1,50.

Ook vond ik deze aardbeienveters bij de Hema, want aan een vishengel hoort natuurlijk ook een visdraad!


Snoepjes in de vorm van een vis vond ik lastig te vinden, deze hadden ze niet bij de supermarkt dus ben ik hiervoor speciaal naar de Jamin gegaan en daar vond ik deze blauwe visjes.

Toen kwam het moment om de hengels te maken, nou ben ik zelf totaal niet handig in knopen, dus lukte het mij zelf niet om de aardbeienveters fatsoenlijk vast te knopen aan de potloden. Maar gelukkig ben ik getrouwd met een knoopspecialist dus hielp hij even een handje mee, en leerde mij zo de mastworp maken. Na een paar keer oefenen lukte het mij ook Jeeh!

De vis aan de aardbeienveters maken was ook wat lastig, dus dat heb ik wel helemaal uitbesteed aan Michel. Hij vertelde dat deze knoop de strop heet.

En dit is het resultaat geworden, ik vind hem best gaaf geworden!

We hebben er 24 gemaakt, maar om het mee naar school te nemen heb ik de vishengels uiteindelijk op een mooie schaal gelegd. De visjes waren wel een beetje zwaar en omdat Jennifer pas aan het eind van de middag ging trakteren was ik bang dat de aardbeienveter al zou breken!

De vishengels waren in ieder geval wel een groot succes!

5 thoughts on “Traktatietip: De vishengel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.