Stoppen met Facebook

Stoppen met Facebook, ik heb er al een hele tijd aan gedacht maar nooit gedaan. Want dan ga ik wel een hoop missen toch?

Stoppen met Facebook zou ik het wel of niet doen? Die gedachte had ik al een hele tijd. Facebook is iets wat voor mij enorm verslavend werkt. Steeds weer even checken of mensen er iets nieuws op hebben gezet. En voordat ik het wist zat ik er weer minuten lang op te scrollen.
En geeft het nou een goed gevoel? Nee, je bent alleen maar bezig met “onzin” dingen te lezen van andere. Ik ben dan ook in gedachte teveel bezig met andere mensen. In tussen tijd kun je ook veel andere dingen doen.
Het verslavende gevoel voelt gewoon niet fijn, ik wilde dat niet meer.
Dus hoe kon ik dat nou veranderen, juist door te stoppen.

Mensen gaan er tegenwoordig maar automatisch vanuit dat iedereen Facebook heeft, dus hoor je regelmatig “oh dat had ik op Facebook gezet hoor daar had je het kunnen lezen” Daar heb ik gewoon geen zin meer in.

Dus afgelopen zaterdag werd ik wakker en ging weer automatisch even Facebook checken. En ik had er ineens totaal geen zin meer in, ik had het helemaal gehad. Dus nam ik eindelijk het besluit om te stoppen.

Wel nog steeds met een twijfel dat zal ik eerlijk toegeven, ik ging naar mijn instellingen en ging naar account deactiveren en hoppa, op dat moment was mijn account niet meer actief.
Ik heb hem nog niet definitief gedeletet omdat ik eerst even wil weten hoe het echt is zonder Facebook en dat ik toch weet dat nu nog altijd terug kan naar mijn eigen vertrouwde Facebook mocht ik het echt willen ­čśë

Dit hoop ik overigens niet. Willen mensen weten hoe het echt met mij gaat kunnen ze mij ook bellen, Appen of gewoon even langs komen.

Voor mijn blog was Facebook ook wel handig met delen van mijn blogs, maar goed mensen kunnen ook regelmatig zelf eens even checken of ik er iets nieuws op heb gezet. En anders jammer dan.

Instagram heb ik nog wel, maar dat vind ik net weer iets anders dan Facebook. En af en toe een foto delen vind ik ook wel leuk.

Het voelt voor mij momenteel gewoon bevrijdend dat ik gestopt ben met Facebook en hoop dat het zo zal blijven.
Ik heb geen Facebook nodig om gelukkig te zijn toch?

Liefs, Stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.