Stoppen met bloggen of doorgaan?

Stoppen met bloggen of doorgaan? Dat is de twijfel die ik momenteel heb. Ik zal aan jullie uitleggen waarom.

Ik ben gaan bloggen omdat ik het leuk vind om mijn verhalen te delen, omdat ik als mama toch wel van alles mee maak. En om over het chronisch ziek zijn te bloggen. Ik volgde zelf al een aantal blogs en daarom leek het mij leuk om het ook te doen.
Maar een goede blog bijhouden kost toch veel tijd en energie. De echt grote bloggers posten toch wel dagelijks een artikel en daarmee krijgen ze veel bezoekers. Misschien moet ik daar ook niet teveel mee bezig zijn?

Onzeker
Voor mij is het gewoon niet haalbaar om iedere dag een artikel online te zetten. Ik zou niet weten waar ik iedere dag over zou moeten schrijven. Dan zullen er vooral veel onzin dingen op komen..Iets wat de kwaliteit ook niet ten goede komt lijkt mij. Wekelijks iets verzinnen vind ik al lastig.
ik weet dat ik niet verplicht ben om dagelijks/wekelijks/maandelijks een artikel te posten, maar voor mijn eigen gevoel moet ik dat wel. (iets met je bent er begonnen dus nu moet je ook gewoon doorgaan)
Ook ben ik nogal onzeker over wat ik schrijf. Ben altijd bang dat het niet leuk genoeg is, en daar word ik gewoon onzeker van. Zitten de mensen überhaupt wel op mijn verhalen te wachten?

Reacties
Ik kan wel zien dat mijn verhalen gelezen worden, maar echt reacties krijg ik niet. Iets wat mij dan ook onzeker maakt. Vinden ze het wel leuk? Of denken ze waarom blogt ze eigenlijk en vinden ze het raar?
Tja..Dat zijn de gedachtes die ik dan ook regelmatig heb.. Soms zijn reacties krijgen toch ook wel fijn. Mensen zeggen weleens “Oh wat leuk jou blog” Maar op het moment dat ik een artikel online plaats is het toch ook wel leuk om wat feedback te krijgen.

Daarom ook mijn twijfel, het levert soms meer “stress” dan plezier op. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Doorgaan
Op Facebook vertelde ik over mijn twijfel en toen kreeg ik reacties van mensen dat ze vinden dat ik door moet blijven gaan. Omdat ze mijn verhalen toch altijd leuk vinden om te lezen. Dat is wel fijn om te horen.
Dus misschien moet ik de lat niet te hoog leggen voor mezelf en bloggen wanneer ik daar zin in heb, en niet teveel bezig te zijn met andere mensen. En vooral te stoppen met mezelf te vergelijken met andere.
Ik ga proberen weer plezier te krijgen in het bloggen en echt proberen niet zo onzeker te zijn.

 

1 thought on “Stoppen met bloggen of doorgaan?

  1. Het ligt er ook erg aan waarom je blogt. Als je graag dingen deelt is het fijn om reacties te krijgen inderdaad. Maar als je blog vooral een uitlaatklep is om dingen kwijt te kunnen, maakt respons weer minder uit misschien.

    Wat betreft frequentie: mijn ervaring is dat regelmaat belangrijker is dan frequentie. Als je bijvoorbeeld standaard twee keer per week post, dan vinden mensen dat vaak ook prima en rekenen ze daar gewoon op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.