Sinterklaas of kerst tag

Ik vond een tijdje geleden deze tag (ik weet alleen niet meer waar) met vragen over sinterklaas en kerstmis, ik vond deze tag wel leuk om in te vullen. Vooral nu met sinterklaas en de kerstperiode die er weer aan zit te komen!

 1. Lekkernijen (de pepernoten en marsepein of kerstkransjes)
  Oehh die vind ik moeilijk kiezen hoor, vind het allemaal lekker. Maar ik denk dat ik dan toch kies voor de pepernoten en marsepein. Met kerst is het vaak toch allemaal alleen maar chocolade en met sinterklaas heb je vaak keus uit van alles ­čśë
 2. Versieringen (sinterklaasversiering of kerstboom en andere versiering)
  Dan kies ik zeker voor de kerst! Ik kan ieder jaar niet wachten om de kerstboom op te zetten, ik vind het zo gezellig! Kerstboom, kerstlampjes, andere kerstdecoratie! I love it!
  Met sinterklaas hangen we voor de kinderen ook wel vlaggetjes op in de woonkamer maar dat is toch net even wat minder gezellig.

  Een paar jaar geleden kocht ik dit mini kerstboompje met Disney prinses versieringen en de ijsbeertje kregen ze van mij erbij omdat ze die zo schattig vonden.
  Een paar jaar geleden kocht ik dit mini kerstboompje met Disney prinsessen versieringen voor de meiden en de ijsbeertjes kregen ze van mij erbij omdat ze die zo schattig vonden. ­čśë

   

 3. Vervoer ( het paard of slee met rendieren)
  Slee met rendieren! Bij het idee alleen al krijg ik een heerlijk winterwonderland gevoel haha
 4. Knechten ( zwarte piet of rendieren en elven)
  Dan kies ik toch weer voor de rendieren en elven ­čśë ik moet ook heel eerlijk bekennen dat ik vroeger als klein kindje bang was voor sinterklaas en zwarte pieten haha
  En al dat gedoe rondom zwarte piet de laatste tijd maakt het er ook niet echt leuker op!
  Bij de rendieren en elven krijg ik toch weer een fijn kerst gevoel.
 5. Cadeautjes ( in de schoen, met pakjesavond of onder de boom met een sok aan de schoorsteen)
  Sinds ik kinderen heb is het met pakjesavond ook wel erg leuk, vooral leuk om te zien hoe geweldig de kinderen het vinden om cadeautjes te krijgen die dan opeens zomaar door sinterklaas en piet voor de deur zijn gezet. En als ze hun schoentje hebben gezet hoe spannend ze het dan vinden of er dan de volgende ochtend iets in hun schoentje zit!
  Maar zelf vind ik het gezelliger om met kerst cadeautjes onder de boom te hebben. Als de meiden allebei wat ouder zijn gaan we dat denk ik hier in huis ook doen.
 6. Menu ( Eet je iets speciaal met sinterklaas, of een uitgebreid kerstmenu)
  Kerstmenu! Met de kerst eten wij toch altijd wat uitgebreider dan met sinterklaas. Met de kerst is het eten ook altijd veel gezelliger. We eten of thuis een lekker uitgebreid menu of we eten bij mijn ouders of schoonouders.
  img_4805
 7. Geloof (bisschop van Myra of het kerstkind)
  Uhm, dan kies ik toch maar voor het kerstkind
 8. School ( surprise of kerstdiner)
  Kerstdiner! Ik vind het altijd zo gezellig het kerstdiner op school, ik vond dat vroeger op school al zo gezellig, en nu mijn meiden allebei op school zitten vind ik het bij hun ook zo leuk en gezellig. Allemaal lekkere hapjes gemaakt door andere ouders, de klas mooi versierd, alle kindjes hebben hun mooiste kleren aan, kaarsjes aan, kerstboom in de klas. echt leuk!
 9. Sinterklaas of kerstman?
  Sinds ik kinderen heb Sinterklaas, omdat het voor de kinderen zo’n magische tijd is! maar zoals ik al eerder schreef ik was vroeger echt bang voor die man hoor haha ik vond de hele sinterklaas tijd zo ontzettend spannend

  steefsint
  Samen met mijn oma een cadeautje ophalen bij sinterklaas!
 10. Sinterklaas of kerst?
  Ehm, Persoonlijk kies ik dan toch voor de kerst omdat het zo’n gezellige tijd is. Maar als ik dan als mama denk is sinterklaas ook wel leuk voor de kinderen omdat het voor hun zo’n magische tijd is!

 

En wat kiezen jullie? Sinterklaas of kerst?

2 gedachten over “Sinterklaas of kerst tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.