Schoolfruit

Op de basisschool van Jennifer en Katie krijgen de kindjes 3 dagen in de week een lekker stuk fruit op school via het EU-schoolfruitproject.

De school had zich aangemeld voor het EU-schoolfruitproject waar alle basisscholen van Nederland zich voor kunnen aanmelden.
Vorig jaar deed onze basisschool ook al mee en was het een groot succes. Dus super dat ze dit jaar weer werden uitgekozen!
Op school hebben ze sowieso al een beleid dat ze liever hebben dat kinderen voor hun 10 uur pauze fruit mee naar school nemen maar ik denk niet dat het ook altijd gebeurd. Met zo’n schoolfruitproject worden de kinderen net extra gestimuleerd om toch fruit te eten.

Leerzaam
20 weken lang krijgen de deelnemende scholen via EU-schoolfruit elke week gratis 3 soorten fruit per leerling. Bijvoorbeeld appels, bananen, peren, mandarijnen maar soms ook een stuk groente zoals wortel of tomaat. Zo af en toe zitten er ook andere soorten tussen die nieuw zijn voor de kindjes en zo leren kinderen toch ook weer ander soort fruit te eten.
Het is ook vrij leerzaam, want de kinderen leren zo ook over de herkomst van het fruit, de seizoenen en de verschillende fruit en groenten soorten.

Smoothie
Vorige week vertelde de directrice dat ze ook weleens fruit overhouden dus kwam het idee ter sprake om er dan lekkere smoothies van te maken. Dat vond ze wel een goed idee. Ze hebben toen wat extra ingrediënten gekocht en samen met een paar kinderen lekkere smoothies gemaakt voor de hele school. Zo wordt dus ook het overgebleven fruit lekker opgegeten/gedronken!

heart-1480779_960_720

Moeilijke eter
Ik moet wel eerlijk bekennen dat het niet voor alle kinderen zo super interessant is. Katie is bijvoorbeeld zo’n kindje. haha
Katie is een nogal moeilijker eter en als ze iets niet lust of ze denkt alleen al nee lust ik niet dan zal ze het ook niet proeven of opeten hoor.
In het begin van het schoolfruit kwam het nog weleens voor dat Katie daarom in de ochtend op school niks had gegeten want ze kreeg dan bijvoorbeeld een wortel en dat wilde ze dan echt niet opeten hoor.
Dus sindsdien geef ik Katie zelf gewoon lekker stukjes fruit mee naar school want dat eet ze tenminste wel goed op en hoeft ze ook geen honger te lijden 😉

 

Wat vinden jullie van zo’n  schoolfruitproject?

4 thoughts on “Schoolfruit

  1. Wat handig! Dat zouden ze hier ook wel mogen doen,ook erg leuk voor de kids om steeds wat anders te krijgen. Jaylin lust gelukkig alles maar met Novan zal het wel een ander verhaal worden 🙈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.