Primitief koken in de tuin

Als je getrouwd bent met een echte survival man, dan gebeurt het nog weleens dat hij besluit om primitief te gaan koken in de tuin, vuurtje aan en koken maar.


Michel vindt het geweldig om in de tuin een vuurtje te maken, dat doet hij dan ook regelmatig. Maar om dan ook nog eens te koken op het vuur is natuurlijk helemaal leuk. Jennifer en Katie vinden het ook erg leuk als papa besluit om iets lekkers klaar te gaan maken op het vuur.
Zo leren ze ook elke keer weer iets nieuws bij, deze keer ging Michel groentesoep en stokbrood maken boven het vuur.

Jennifer mocht de groente snijden voor de soep, iets wat ze altijd super leuk vindt om te doen. En zo geniet ze nog meer van de soep, want hoe leuk is het om soep te eten waarvan je zelf de groente gesneden hebt.
Als Jennifer samen met Michel op survivalweekend gaat, dan helpt Jennifer ook altijd graag mee in de keuken.

Michel maakte eerste het brooddeeg zelf en leerde ons daarna hoe we het deeg goed om een stok konden wikkelen zodat het deeg er lekker stevig omheen zat.
Eerste wikkelde we aluminium folie over de bovenkant van de stok (dit is niet noodzakelijk, maar Michel wilde de stokken niet vies maken šŸ˜‰ ) Ā om vervolgens het deeg eromheen te wikkelen en deze ook stevig aan te drukken.

 

 

Zelf heeft Michel een Bannock brood gebakken. Bannock is een oud schots gerecht dat nog stamt van de Keltische keuken. Het is een plat brood dat gebakken wordt op een hete steen of in een koekenpan. Michel bakte zijn Bannock in een koekenpan, die hij schuin op een steen naast het vuur zette, zodat het brood langzaam gaar werd.

 

 

De soep en het brood waren allebei goed gelukt en smaakte erg lekker!

 

1 thought on “Primitief koken in de tuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.