Ook meisjes kunnen voetballen

Jennifer voetbalt heel graag en vindt het ook echt super leuk. Van wie is dat heeft weet ik niet, want Michel en ik hebben helemaal niks met voetbal 😉

Ik denk dat het op school begonnen is, Jennifer speelt graag samen met de jongens en de jongens voetballen vaak tijdens de pauze op school. In het begin mocht ze vaak nog niet mee doen. Want ja, jij bent een meisje, en meisjes kunnen niet voetballen dus jij mag niet mee doen werd er dan gezegd. Maar Jennifer is geen opgever en de aanhouder wint. Het scheelt ook wel dat de juf van Jennifer zelf op hoog niveau heeft gevoetbald en dat meisjes dus wel degelijk kunnen voetballen! Dus op een dag mocht ook Jennifer een keer mee doen met voetballen, en wat blijkt Jennifer kan het dus best goed! Sommige jongens waren echt verbaasd 😉

voetbalmeisje-jpg1kopie

Thuis krijg ik nu regelmatig voetbaltermen te horen en praat ze ineens over voetbalclubs en spelers waar ik dan van denk; Hoe weet jij dat nou allemaal?
Op het schoolplein komen er ook regelmatig jongetjes naar mij toe om te vertellen hoe goed Jennifer vandaag in de pauze weer gevoetbald heeft. Ooh ze had vandaag gescoord hoor echt super goed! zeggen ze dan.

img_7480-768x1024kopie

Bij welke club speelt Jennifer?

Laatst had ze een kinderfeestje van een vriendje waar ze ook gingen voetballen, een dag later komt er een moeder naar mij toe die erbij was geweest en vraagt bij welke club speelt Jennifer? Uhh Jennifer zit niet bij een voetbalclub….De moeder kijkt mij verbaasd aan en zegt; niet? Maar ze is zo goed! daar moet ze echt iets mee gaan doen hoor!
Maar Jennifer wil zelf nog helemaal niet onder voetbal zegt ze, voor nu vindt ze het gewoon leuk om op school te voetballen met haar vriendjes en dat is ook goed!

En wie weet in de toekomst wil ze het wel 😉

6 thoughts on “Ook meisjes kunnen voetballen

 1. Wat leuk! Is Jennifer ook niet echt een meisje-meisje als je snapt wat ik bedoel haha?
  Jaylin vind voetbal ook geweldig en start over 2 weken met trainen bij de mini’s.
  Ze zat eerst op gymles maar dat vind ze dus helemaal niks. Het liefst klimt ze ook in bomen en dat soort dingen.

 2. Mijn oudste voetbalt nu een paar jaar bij een club, soms wel eens lastig als het druk is en ze ook nog die twee keer moet trainen in de week en een wedstrijd op zaterdag… Maar over het algemeen geniet ze er vooral van!
  En heb gemerkt dat zelfs gymleraren nogal rolvast zijn: ze mocht met een gymles niet voetballen met de jongens, maar moest volleyballen met de meisjes. Belachelijk om ze op geslacht in te delen.

 3. Wat leuk om te lezen! En het lijkt wel of het over mij gaat. Ik was vroeger ook altijd aan het voetballen met de jongens. Helaas kon ik niet op een voetbalclub, want meisjesvoetbal was er toen niet zo.
  En als ze op voetbal wil komt dat vast vanzelf wel 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.