Ons huis in de steigers

De afgelopen weken heeft ons huis in de steigers gestaan, er werden namelijk schilderwerkzaamheden verricht.

Ergens vorig jaar kregen wij een brief van de woningbouwvereniging dat de huizen bij ons in de wijk geschilderd moesten gaan worden. Maar er was niet bekend wanneer ze dan precies ons huis zouden gaan schilderen.
Ergens in oktober begonnen ze in de wijk met de schilder werkzaamheden.

Tot ergens eind februari opeens om half 8 in de morgen de deurbel ging. “Sorry mevrouw we waren vergeten te melden dat vandaag de steigerbouwers komen, we willen graag dat u de poort voor ons open maakt zodat we de steiger kunnen gaan bouwen.” Oké nou dat kan wel. dus werd er achter een grote steiger gebouwd. De volgende ochtend kwam de steiger ook aan de voorkant. Met als mededeling, na de carnavalsvakantie zal er begonnen worden met de schilder werkzaamheden. Wat? Na de vakantie? Staan die steigers dus hier best wel een tijdje voor en achter.. Pfff nou oké dat moet dan maar hè.
Maar aan het einde van de middag gaat de deurbel, een schilder “Het is zo’n mooi weer dus we schieten echt op met het werk, We kunnen morgen al beginnen bij jullie. Zorgen jullie dat morgen de poort open is zodat we kunnen beginnen?”

En dan gebeurt er dit..

 • Ze vragen een dag van te voren of je de poort achter openmaakt zodat ze meteen aan het werk kunnen ’s ochtends, Maar de volgende ochtend zit je maar te wachten maar er komt niemand?
 • Oh, een paar uur later zijn ze er toch. Waren blijkbaar eerst bij de buren. Nou laat ze dan maar snel gaan werken.
 • En wat denk je? Is het eerst heel mooi weer, zijn ze net bij ons en dan regent het! Dus kunnen ze nog niet veel doen en gaan weer terug naar hun keet voor pauze.
 • Een lange regen pauze, pas na een uur zijn ze weer terug.
 • En werken met muziek is veel gezelliger dus gaat de radio hard aan en wordt er kei hard mee gezongen. Heel gezellig hoor…
 • Schilder klopt tegen het raam, houdt zijn emmer omhoog “mevrouw mogen wij een emmertje warm water van u?” Ik vul de emmer, maar doe hem niet helemaal vol. “Oh daar had wel wat meer water in gemogen hoor, maar dat was zeker te zwaar voor u?” Nee! dat was niet te zwaar, ik vond er zelf wel genoeg inzitten haha.
 • Lawaai begint, ze gaan schuren. Hond wordt helemaal gek van het geluid en wil het liefst door het raam naar buiten om de schuurmachine aan te vallen.
 • Het begint weer te regenen, dus zijn ze klaar voor die dag, volgende ochtend komen ze terug.
 • Volgende ochtend gaan ze verder met schuren, hond weer blaffen.
 • Oh het regent weer, dus ze zijn weer pauze gaan houden.
 • Ze kunnen blijkbaar helemaal niks meer doen. Het is vrijdag en aankomende week hebben ze een week vakantie dus gaan ze vroeg naar huis.
 • Fijn, ze hebben een week vakantie, maar wij ook, dus de kinderen zijn thuis. Kinderen gebruiken de steigers als klimrek. Dus ik moet steeds roepen dat ze van de steigers af moeten blijven. Wel erg flauw van mij hè? Maar goed, ik had dan ook geen zin in een ritje naar het ziekenhuis.
 • Na de vakantie beginnen ze weer om 8 uur met het werk, maar het weer is erg slecht veel regen en wind in de ochtend dus helaas kunnen ze nog niet veel doen. Maar in de middag is het droog dus beginnen ze weer met werken.
 • Volgende ochtend zie ik niemand hier, oh bij de buurvrouw zijn ze wel begonnen met schilderen zie ik. Ik zal de poort maar open maken. En ja in de middag staan er ook ineens 2 schilders bij ons achter.
 • Kloppen aan, Mevrouw morgen willen wij de voordeur komen schilderen. Oké dat kan, maar ik moet wel eerst de kinderen naar school brengen en om half 1 weer ophalen. “Oh ja, dan blijf ik wel als een waakhond voor de deur staan tot je terug bent” zei de schilder. Uh nee dat liever niet, als wij niet thuis zijn gaat de voordeur dicht. Dan pas na half 1..
 • Gelukkig wil een lieve moeder van school de meiden om half 1 thuis brengen, zodat de schilders dan toch maar meteen in de ochtend hun werk kunnen doen. Zijn wij er ook weer sneller vanaf
 • Dus ik vertel aan de schilders dat ze gewoon meteen alles kunnen schilderen aan de voorkant, vonden ze erg fijn en mij heel lief dat ik het geregeld had. Maar goed vertel eens wat nieuws, ik ben ook heel lief toch? Ik zei dan zijn jullie ook sneller klaar hier, “oh denk jij er zo over, ga je ons niet missen dan?” Ja als kiespijn haha (Dat zei ik niet hardop hoor)
 • Maar helaas regende het weer die dag, dus schoten ze nog niet echt op *zucht*
 • Gelukkig, ze hebben de voorkant toch nog dezelfde dag klaar gekregen. Nu achter nog, maar het regent nog steeds dus afwachten wanneer ze daar kunnen beginnen.
 • In het weekend had Michel nog wel even een leuk idee, om van de steiger achter even een dakterras te maken. haha
 • 5 dagen later (zat ook een weekend tussen) zijn ze weer verder gegaan met schilderen. Het was te regenachtig weer geweest dus konden ze niet veel doen. Maar toen kwam daar gelukkig het zonnetje weer en hebben ze eindelijk alles afgewerkt!
De steiger dakterras

Zo, dat was dus een heel avontuur 😉 En al klinkt het misschien als klagen wat ik doe, het viel allemaal wel mee hoor. Wij hadden gewoon net de pech dat het wat slechter weer was. Maar ik ben toch wel blij dat ze geweest zijn en dat alles weer mooi geschilderd is. Over een paar jaar beginnen we gewoon weer opnieuw..

Liefs, Stefanie



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.