Mijn favoriete eetbare planten uit onze tuin

Onze tuin staat vol met planten
die je ook kunt eten, sommige mensen zullen een aantal plantjes al snel zien als onkruid, maar dat is het zeker niet. Je kunt ze vaak verwerken in gerechten of je kunt er thee van zetten. En vaak zijn ze ook nog super gezond voor je!
Ik zal vertellen welke eetbare planten uit onze tuin mijn favoriet zijn, en dan ga ik het nu vooral hebben over de kruidenplanten.

Munt

Als eerste begin ik bij de muntplant, die is denk ik bij iedereen wel bekend.
Je kunt er heerlijke thee van zetten of gebruiken in gerechten. Ik drink dan ook regelmatig lekkere verse munt thee.

 

Citroenmelisse

De citroenmelisse vind ik ook erg lekker om thee van te zetten.
Citroenmelisse werkt kalmerend en ontspannend. En uit ervaring weet ik dat je van de citroenmelisse ook echt erg rustig wordt. Ik maak er dan ook weleens thee van in tijden dat ik wat meer gestresst ben en wel wat ontspanning kan gebruiken. Ik word dan helemaal rustig en ik slaap dan goed.

Bieslook

Bieslook is erg lekker! Ik gebruik het vaak in salades, pasta gerechten, tosti of lekker op mijn gebakken ei.
En de bieslook plant ziet er ook nog eens leuk uit. Vooral als er de mooie paarse bloemetjes in komen. Let wel op dat als de bloemen in de bieslook komen dat de bieslook dan iets van zijn smaak verliest.

Maggi

De meeste mensen kennen natuurlijk de maggi blokjes uit de winkel. Maar wij hebben een maggi plant in de tuin staan en die gebruik ik ook altijd als wij zelf gemaakte soep maken!
Erg lekker!

Brandnetels

De meeste mensen zullen brandnetels al snel uit hun tuin verwijderen omdat ze erg lastig en pijnlijk zijn als je er tegen aan komt.
Wij hebben wel brandnetels achter in de tuin staan, in een stuk waar de kinderen toch niet spelen. Wij gebruiken de brandnetels om er lekkere thee van te zetten. Brandnetels zijn ook super gezond. Ook gebruiken wij de brandnetels weleens in de soep!

 

Verder hebben we nog meer eetbare kruidenplanten in de tuin staan die niet mijn favoriet zijn, bijvoorbeeld de veldzuring, roomse kervel en look-zonder-look.

We hebben nog meer eetbare planten, dus de volgende keer vertel ik verder over de andere favoriete eetbare planten uit onze tuin. En dan gaat het vooral over onze fruitplanten!

Wat is jullie favoriete eetbare plant uit de tuin?

 

 

 

7 thoughts on “Mijn favoriete eetbare planten uit onze tuin

  1. Hoi, hoi
    Ook hier vinden we kruiden leuk in de tuin.
    We hebben een toren met bakken staan daarin staan.. peterselie, bieslook, munt, basilicum, bosui, platte peterselie en bleekseledrij.

    De munt is ook lekker in een omlet, salade en tomatensaus.

    Magie lijkt me leuk en brandnetels tja je hebt ze of je hebt ze niet… ik haal ze bij mijn broer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.