Meer tijd voor mezelf

Ik merk dat sinds ik moeder ben, ik mezelf een beetje vergeet en mijn kindjes op nummer 1 heb staan. Waardoor ik vaak helemaal geen rust voel in mijn lichaam en hoofd en altijd maar in gedachte bezig ben. Ik wil meer rust in mijn hoofd en vaker voor mezelf kiezen, maar hoe ga ik dat doen?

Sinds ik moeder ben, ben ik dag en nacht bezig met het moeder zijn. En dat is natuurlijk ook logisch. Als je kindje nog een baby is heeft die natuurlijk ook nog alle verzorging en aandacht nodig. Maar zo heeft elke fase van je kind weer andere zorgen en ben je altijd met ze bezig. Iets wat je als moeder natuurlijk met alle liefde doet.


Mezelf vergeten
Maar wat ik bij mezelf merk is dat ik mezelf in al die jaren een beetje vergeten ben. Ik ben altijd bezig met de meiden, zijn ze op school dan ben ik er wel in gedachte mee bezig. Ik help vaak op school en ook dan ben ik weer bezig met de kindjes en niet met mezelf. Ik kan ook moeilijk nee zeggen tegen mensen waardoor ik vaak dan toch weer dingen doe waar ik eigenlijk helemaal geen zin in heb.
Met de weinige energie die ik heb, blijft er dus weinig energie over om echt iets voor mezelf te doen. En dat wil ik graag gaan veranderen.
Ik wil vaker nee zeggen tegen de “buitenwereld” en vaker ja zeggen tegen mezelf. Want voor jezelf zorgen is natuurlijk heel belangrijk.

Schuldig voelen
Ik merk dat ik erg onrustig wordt in mijn hoofd van teveel dingen doen. en daardoor ben ik soms erg prikkelbaar en dat is natuurlijk ook niet leuk voor de kindjes.
Maar hoe ga ik dat doen? Meer voor mezelf kiezen, zonder dat ik mezelf schuldig ga voelen naar de buitenwereld? Ik weet het nog niet precies, maar daar ga ik wel aanwerken.

Lief zijn voor jezelf
Iets wat heel belangrijk is, is lief zijn voor jezelf. Voor jezelf zorgen is zo belangrijk, en dat ben ik in de afgelopen jaren een beetje vergeten. Waardoor het in mijn hoofd soms zo rommelig en druk is.
Ik ben altijd maar bezig met andere mensen, ik wil dat iedereen blij en tevreden is, en dat lukt meestal ook wel. Maar zelf ben ik dan niet blij omdat ik door alle prikkels gewoon zelf helemaal overprikkeld en moe ben.
Ik probeer de laatste tijd wat vaker te mediteren om rustig te worden en hoewel dat in het begin nog erg lastig is en mijn gedachtes alle kanten op gaan, merk ik tijdens het mediteren wel een bepaalde rust wat erg fijn is.

Hoe ik verder meer rust ga vinden, daar moet ik nog even een weg in vinden, maar ik hoop dat ik de aankomende tijd meer rust ga vinden in mijn hoofd en lichaam en dat ik vaker voor mezelf kies.

Liefs, StefanieGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.