Mama, mag ik vandaag afspreken?

Zodra je kinderen naar de basisschool gaan komt de vraag; Mag ik vandaag afspreken? En dat dan bijna dagelijks…

Afspreken
Bijna iedere dag als ik Jennifer en Katie van school ga halen krijg ik de vraag; “mag ik vandaag afspreken?” en dan vooral door Katie. Mijn antwoord is dan vaak nee.
Doordat ik chronisch vermoeidheid ben zijn speelafspraakjes voor mij vaak een hele opgave. 2 kinderen thuis kan soms al vrij druk zijn dus als er dan een vriendje of vriendinnetje komt spelen is het nog drukker. Ze halen heel je woonkamer overhoop en ook al zijn ze met zijn 3tjes het lijken er op dat moment vaak veel meer ­čśë En aan het einde van de middag kunnen ze ineens niet meer opruimen en mag ik alles opruimen haha.
Als er een kindje komt spelen wil ik dat vaak liever al een paar dagen van te voren weten, zodat ik daar zelf rekening mee kan houden dan weet ik dat ik de dag ervoor en in de ochtend goed uitrust zodat ik hopelijk wat meer energie heb als de kindjes komen spelen. En dan nog kan het gebeuren dat ik het helaas op het laatste moment moet afzeggen.
Als er bij mij kindjes komen spelen is het nooit rustig, Katie wordt dan altijd super druk en wil het liefst alles tegelijk laten zien. En mijn woonkamer ontploft en overal ligt speelgoed. Maar dat is denk ik wel herkenbaar voor alle ouders? ­čśë

Teleurstellen
Helaas moet ik daarom Katie vaak teleurstellen want zij spreek het liefst iedere dag met een kindje af.
Ik heb de meiden goed uitgelegd waarom ik vaak nee moet zeggen en Jennifer begrijpt het heel goed, alleen Katie is daar denk ik nog iets te jong voor. Maar dat komt ook nog wel goed. Katie gaat wel zo af en toe bij andere kindjes thuis spelen en dat vindt ze natuurlijk ook super leuk.

Wat vinden jullie van speelafspraakjes? 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.