“Mama, ik wil niet meer naar de scouting”

Jennifer gaat nu al ruim een jaar naar de scouting, en vindt het hartstikke leuk. Katie wilde ook wel naar scouting, want als grote zus het zo leuk vindt, dan moet het toch ook wel echt zo leuk zijn of niet dan?

 

Jennifer komt altijd super enthousiast thuis van de scouting, iets wat Katie natuurlijk ook goed opmerkt. Dus op een dag zei ze, “papa, mama, ik wil ook graag naar de scouting” In eerste instantie hadden wij zoiets van, weet je het echt zeker? Wij vonden Katie nou niet echt een type voor de scouting. Maar nee, Katie wist het zeker. Ze wilde ook bij de scouting.
Oké, prima dan mag jij ook naar de scouting toe.
De eerste paar keer vond Katie het ook echt wel leuk hoor, maar vooral ook omdat ze zo samen met Jennifer was. Ik hoorde haar niet veel over de andere kindjes praten.
Ze werd geïnstalleerd als bever, en ze was er ook echt trots op. Nu was ze net zoals haar grote zus een bever!

Geen bever meer?
Maar Jennifer, die in juni 7 jaar werd, zou na de zomervakantie overgaan naar de welpen. Toen we dat aan Katie vertelde zag ik haar schrikken. Wat?? Jennifer gaat weg bij de bevers? Maar dat kan toch niet zomaar? Wij zitten samen bij de bevers, zonder haar vind ik scouting echt niet leuk hoor.
Wij zeiden tegen Katie dat ze scouting ook een kans moest geven zonder Jennifer. Dit heeft ze een paar keer gedaan, maar ze vond het echt niet leuk meer.
In tranen vroeg ze toen ook, of ze alsjeblieft mag stoppen. Nou natuurlijk hoeft ze er niet naar toe te gaan als ze het echt niet wilt.
Ze vertelde dat ze stiekem scouting alleen leuk vond omdat ze dan net als haar grote zus kon zijn, maar het vies worden en de activiteiten van scouting vond ze gewoon echt niet leuk.

Nu heeft Katie het erover dat ze misschien op turnen of dansen wilt, en ik denk ook dat zoiets veel beter bij haar past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.