“Mama, ik loop alleen naar de klas”

Daar loopt ze dan, alleen de trap op naar boven. “Mama, ik wil voortaan alleen naar de klas, ik ben al een grote meid” zei Katie. Een nieuwe fase begint weer..

In de kleuterklas is het heel normaal dat je mee naar de klas loopt met je kinderen om daar nog even in de klas te kijken, knuffel en kus te geven en natuurlijk te zwaaien bij het raam. Bij ons op school gebeurt het ook nog wel in groep 3/4, maar daar wordt het ook al minder.
Jennifer vindt het nog wel altijd een veilig gevoel als ik even mee naar haar klas loop, dit proberen we wel in stappen af te bouwen omdat ze volgend schooljaar naar groep 5 gaat en het daar niet meer gebruikelijk is dat de ouders mee naar de klas lopen.

Alleen naar de klas
Maar Katie die nu nog in groep 2 zit en volgend schooljaar naar groep 3 gaat, is er al wel helemaal van overtuigd. Ik loop alleen naar de klas. “Ik ben al 6 jaar dus al een grote meid.” Oké dat is wel even omschakelen ineens. Mijn kleine meisje die alleen naar boven loopt, ik kijk naar haar hoe ze de trap op loopt en voel tranen in mijn ogen. Wanneer is mijn kleine meid zo groot geworden? Kan ze niet nog even klein blijven? Nee, dat gaat niet..
Het is ook alleen maar goed dat ze al zelfstandig dingen wil gaan doen. Maar toch, het is weer een klein beetje meer loslaten wat ik moet doen.

Trots
Nu Jennifer ziet dat Katie ook alleen naar haar klas gaat, is de stap misschien ook wel minder groot. Want een paar dagen later toen de bel ging zei ze “Mama, blijf jij maar hier, ik ga alleen” en daar stond ik dan, allebei mijn meisjes liepen alleen naar boven, naar de klas. En ik keek naar ze met een gevoel van trots, en iets van gemis. Gemis, omdat nu een nieuwe fase aanbreekt, dat ze mij weer iets minder nodig hebben. Maar ook trots, dat mijn lieve kleine meisjes, al grote meiden aan het worden zijn!♥

 

2 thoughts on ““Mama, ik loop alleen naar de klas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.