“Mama! Ik heb zand in mijn ogen”

Jennifer en Katie kunnen heel leuk samen spelen, maar soms zijn er momenten en dan slaat het leuk spelen ineens om in ruzie. Zo ook laatst toen ze leuk samen aan het spelen waren in de tuin.

Jennifer en Katie waren leuk in de tuin aan het spelen, Michel heeft een tentje opgezet in de tuin en daar waren ze leuk in aan het spelen. Ze hadden een camping gemaakt “camping mooi weertje” en de hele dag hadden ze de grootste lol. Maar toen opeens hoorde ik Katie huilen en roept “Mama!! Ik heb zand in mijn ogen” Oké nou kom maar hier dan, dan kijk ik even.
Maar toen Katie aan kwam lopen, zag ik al meteen dat heel haar gezicht vol zand zat, het leek zelfs wel of ze uitgelopen mascara rond haar ogen had zitten, zoveel zand zat er op.

Schoonmaken
Oké shit, zand in de ogen doet veel pijn en is ontzettend lastig, hoe ga ik dit goed schoonmaken? Haar eerst maar even rustig gemaakt, want Katie en pijntjes dat gaat niet goed samen. Dan mag je absoluut niet in de buurt komen en wil ze alles zelf doen. Dus als eerste haar maar bij de kraan gezet met een washandje en haar met water en washandje in haar oog laten wrijven naar neusrichting. Er kwam wel wat zand uit haar ogen maar niet alles.

Oplossing
“Ooh kijk mama, er is al wat uit dus niks meer aan de hand” zei Katie. Maar toen ik in haar ogen keek zag ik in haar onderste ooglid nog veel zand zitten. “Nou, lieve schat dat moet er toch echt wel uit hoor, anders krijg je morgen nog meer pijn in je ogen”
Als ik het even niet meer weet dan roep ik natuurlijk Michel, Nou Michel had eigenlijk meteen een oplossing gemaakt. Een leeg colaflesje goed uitgespoeld, water erin gedaan en een gaatje in de dop gemaakt en zo hadden we meteen een spuitflesje.
Na even tegenstribbelen ging Katie liggen en konden we zo haar ogen schoonspuiten. En hup al het zand ging er meteen uit.
Het zand kwam zelfs via haar neus weer naar buiten, daar moest ze zelf toch wel hard om lachen.

Helemaal opgelucht dat ze eindelijk klaar was, en geen pijn meer had in haar ogen ging Katie weer verder spelen.

Jennifer die toch wel wat geschrokken was, die liep naar Katie toe en zei “Sorry Katie, dat was echt niet mijn bedoeling”. “Oké, geeft niet” zei Katie en samen gingen ze weer verder spelen op hun camping “mooi weertje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.