“Mag ik gebruik maken van jullie toilet?”

Wat zou jij doen, als iemand bij jou aanbelt en vraagt “mag ik gebruik maken van jullie toilet?” Ons gebeurde het een paar maanden geleden..

 

Een paar maanden geleden zaten wij aan tafel te eten toen opeens de deurbel ging. Michel ging open doen en ik hoorde hem praten met een vrouw. Ik hoorde haar zeggen ooh super lief dankjewel. Dus Michel komt weer de woonkamer binnen, dus ik roep “ooh voor wie ben jij super lief? Maar had niet gezien dat er een vrouw bij hem was. Mevrouw moest nodig naar het toilet en ze vroeg of ze even gebruik mocht maken van ons toilet. Mevrouw was van een bedrijf die langs de deuren ging en ze kon zich legitimeren, dus Michel zei dat het mocht.

Vreemde op ons toilet?
Oké? uhh een vreemde die bij ons naar het toilet gaat? Dat heb ik eigenlijk liever niet.. Maar goed, Michel had al ja gezegd dus liet ik mevrouw maar even plassen. Als je zelf erg nodig moet ben je ook blij als je eindelijk naar de wc kan. Maar een vreemde op mijn toilet. Heb ik liever niet heel eerlijk gezegd.
Zelf zou ik ook nooit zomaar bij iemand aan bellen om te gaan plassen. Ik ga sowieso liever nooit bij iemand anders naar de wc.  Altijd liever op mijn eigen schone wc, tja beetje smetvrees heb ik ook wel 😉
Mevrouw bedankte ons vriendelijk, en ja wij hadden ook weer een goede daad verricht.

Monteur
Nou was er laatst een monteur bij ons voor onderhoudt aan onze cv-ketel, en meneer vroeg ook vriendelijk of hij even naar het toilet mocht. Nou liever niet dacht ik. Maar goed dat kun je natuurlijk ook niet maken, dus zei ik “Ja hoor, natuurlijk mag dat”. Meneer bleef alleen wel wat lang op het toilet. Dus Jennifer kijkt mij aan en zegt “mama? Hij blijft wel lang weg, die is aan het poepen” Aah nee dacht ik, pff daar zat ik nou niet echt op te wachten. Een totaal vreemde die op mijn wc gaat zitten poepen!! Maar goed als je moet dan moet je toch? Maar het ergste is nog wel dat meneer zijn handen niet waste na het toilet bezoek. Dat vind ik zo vies hé..
Toen meneer weg was ben ik dus als eerste alles gaan schoonmaken, want dat vond ik toch wel een beetje erg vies hoor. 😉

Ik snap natuurlijk ook wel dat als je als monteur ergens aan het werk bent, en je moet naar de wc dat je dan ook geen keus hebt en dan maar bij de klant zelf naar de wc gaat. Maar om zomaar bij een willekeurig iemand aan te bellen met de vraag of je even gebruik mag maken van toilet? Zou jij het doen? Of denk ik daar gewoon te moeilijk over? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.