Maak kennis met “De Quarks!”

Ken jij ze al? De Quarks van Denksport Junior? In dit artikel zal ik deze vrolijke wezentjes aan jullie voorstellen.

De Quarks zijn een opmerkelijke vrolijk gekleurde groep wezentjes. Met in de hoofdrol, Max en zijn vriendjes Harry, Bob, Lola en Orbit. En samen bleven ze volop avonturen.
Kinderen kunnen samen met de Quarks mee op avontuur. Denksport Junior heeft namelijk leuke puzzelboekjes waar de kinderen spelenderwijs taalvaardigheid, woordenschat, rekenen en logisch nadenken leren.

De Quarks Omnibus
Wij kregen van Denksport Junior de Quarks omnibus om te reviewen.
Toen het puzzelboekje binnen kwam, werden Jennifer en Katie meteen enthousiast. Net zoals als de andere thema’s van Denksport Junior, zijn de puzzelboekjes van de Quarks ook weer heel kleurrijk. Iets wat kinderen toch meteen aanspreekt. De omnibus is gericht op kinderen van 6 tot 8 jaar.

In het boekje staan verschillende soorten taal- en rekenpuzzels, de puzzels zijn ingedeeld in levels van 1 tot 5 sterren. 1 is heel makkelijk en 5 super moeilijk.
Het boekje bevat 95 pagina’s en bij elke puzzel staat een duidelijk uitleg over de puzzel. Achterin het boekje vind je de oplossingen.

Wij vinden deze omnibus erg leuk!

 

Verder heeft Denksport Junior ook nog ;

 • Quarks Omnibus (8-10 jaar)
  Er is ook een Quarks omnibus voor kinderen van 8-10 jaar, en hierin vind je ook verschillende soorten taal- en rekenpuzzels.
  Deze editie verschijnt 2 maal per jaar.
 • Quarks puzzelblok (6-8 jaar)
  Het puzzelblok is een vrolijk scheurblok. Elke pagina kun je er gemakkelijk uithalen door de oefiratierand die er bovenaan zit. Hierdoor kun je makkelijk samen puzzelen of de puzzels delen. Bij elke editie zitten ook leuke stickers! Deze editie verschijnt 4 maal per jaar.
 • Quarks kleurblok (6+)
  Het Quarks kleurblok is een leuk en vrolijk scheurblok vol met kleurplaten van de leuke Quarks wezentjes! Op de achterkant staat ook nog een leuke Max Masker.
  Dit kleurblok is verkrijgbaar van 19 juni 2018 in de winkels of op de site van Denkport.

Deze leuke puzzelboekjes zijn verkrijgbaar in de winkel of op de site van Denksport.

 

De Quarks Galaxy app

Nieuw bij Denksport junior is de leuke app van de Quarks. De app is gratis te downloaden via Itunes of Googleplay.
Met de app ga je mee op avontuur met Max en zijn vriendjes, samen bezoeken jullie verrassende planeten en speel je verschillende leerzame spelletjes. Met elke spelletje verdien je sterren. Met de spelletjes kun je ook puzzelstukjes verzamelen en als je alles verzamelt hebt krijg je een mooie beloning. Net zoals de puzzel en spelletjes in de Quarks boekjes zijn de spelletjes in de app gericht op plezier maken, avonturen beleven en jezelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren.

 

Spelletjes die voorkomen in de app zijn:

 • Husselpuzzel; hier schuif je de puzzeltjes naar de juiste plek en er ontstaat een leuk plaatje.
 • Cijferslot: Een uitdagende rekenpuzzel
 • Tectonic: vul de vakjes met de juist cijfers
 • Obstakels: Hier schrijf je de obstakels uit de weg en maak je ruim baan
 • Trefpunt: zet de figuurtjes op de juist plek.

App spelen
Ik heb de app gedownload voor Jennifer en Katie, de meiden vonden het meteen al erg leuk. En vooral Jennifer speelt graag de spelletjes. De Quarks zijn ook vrolijke wezentjes wat ook echt uitnodigt om verder te spelen. De app is duidelijk voor kinderen en makkelijk te gebruiken. Jennifer vindt het deuntje dat bij de app hoort erg vrolijk.

Met elk spelletje kun je sterren verdienen, Goud, Zilver of Brons. Jennifer wil elke keer natuurlijk perse goud halen. Dus bij sommige spelletjes gaat ze net zo lang door totdat ze goud heeft, en mocht het nu echt niet lukken komt ze mij om hulp vragen. Want goud is wat ze wil en eerlijk is eerlijk stiekem vind ik het ook wel leuk om de spelletjes te spelen ­čśë
Bij de spelletjes kun je ook weer puzzelstukjes verdienen om uiteindelijk een beloning te verdienen, dus Jennifer roept bij elk gewonnen puzzelstukje weer trots dat ze een stap verder is.

 

Wat ook handig is dat je bij deze app geen internet nodig hebt om de spelletjes te kunnen spelen.

De app is hier in ieder geval een groot succes!

Nieuwsgierig geworden naar de leuke Quarks app? Dan kan je ze via de onderstaande links gratis downloaden!

 

 

 

* Dit is een samenwerking met Denksport.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.