Kerstdiner op school

Volgende week donderdag is het weer zover, het jaarlijkse kerstdiner op de basisschool van mijn dochters. Elk jaar is het weer bedenken wat we deze keer zullen maken.
Ik vertel in dit artikel wat ik in de voorgaande jaren al heb gemaakt.

 

Elke jaar is het weer bedenken wat we zullen gaan maken voor het kerstdiner op school. Jennifer zit nu in groep 4 dus ik heb al drie kerstdiner’s op school meegemaakt, en al de drie de keren heb ik iets anders klaargemaakt. Ik maak het mezelf niet te moeilijk, dus ik hou het altijd lekker simpel.

Bladerdeegkoekjes
Het eerste jaar dat Jennifer het kerstdiner op school had was ze ziek geweest, en ik had de berichten gemist over het kerstdiner “Oeps”  Dus ja, toen ze weer op school kwam, hoorde ik dus dat wij als ouders als we wilde iets mochten klaar maken voor het kerstdiner. Het was voor mij de eerste keer dus help! Wat moet ik doen? Ik ben toen snel op internet gaan kijken en kwam bladerdeeg koekjes tegen in kerstboomvormpjes. Nou leuk! En ik had toevallig ook nog kerstboomvormpjes in de kast liggen! Yes makkelijk!
Dus ik kocht bladerdeeg, stak er de vormpjes uit, smeerde er een los geklopt ei overheen, strooide er suiker overheen, zette het een paar minuten in de oven en klaar waren de koekjes!
En ze waren nog erg lekker ook!
Je kan hier natuurlijk allerlei varianten op maken, zo kun je er ook andere kruiden overheen strooien of lekker geraspte kaas er overheen. Dat is ook zeker erg lekker!

 

Kerstprikkers
Het 2e jaar wilde ik iets anders maken, maar toch ook iets wat lekker simpel is. In overleg met Jennifer besloten we om prikkers te maken. Ik kwam bij de Hema leuke kerstprikkers tegen, die waren erg leuk om te gebruiken. Ik kocht een blok kaas, komkommer, tomaatjes, augurkjes, en kleine knakworstjes. Samen met Jennifer maakte ik de prikkers.
Ook deze waren een groot succes in de klas!

 

 

Knakworstjes in de bladerdeeg
Het 3e jaar dat wij iets gingen maken voor het kerstdiner moest ik niet meer voor een klas iets maken maar voor twee, want Katie zat inmiddels ook op de basisschool. Samen gingen we nadenken over wat de meiden lekker zouden vinden. Ze kozen deze keer allebei voor knakworstjes in de bladerdeeg. Ook weer erg simpel om klaar te maken en een groot succes bij de kinderen in de klas!

 

 

Dit jaar mochten de meiden weer kiezen wat ik ging maken, en tja ze vonden de knakworstjes blijkbaar zo lekker, dat ze ook dit jaar weer kozen voor de knakworstjes in bladerdeeg. Ook prima, dus dit jaar heb ik zeker geen kerstdiner stress over wat ik moet maken.

Sorry voor de slechte kwaliteit foto’s, kwam erachter dat ik dus nooit echt goede foto’s heb gemaakt van de gerechten. šŸ˜‰

Wat gaan jullie klaarmaken voor het kerstdiner op school?

3 thoughts on “Kerstdiner op school

  1. Ja gezellig het kerstdiner!! Koem heeft er weer zin in. Heeft ook flink na lopen denken over wat ie graag wil. En het zijn hartige bladerdeegvormpjes geworden. Dus volgende week flink aan de slag met het uitsteken vam het bladerdeeg en dan lekker kaas, sesam ed erover strooien!! Mmmm dat wordt smullen!! En voor ons als klassemama’s ook of niet Stefanie šŸ˜œ

  2. En? Weet je het voor dit jaar ook al?
    Aangezien de wraps die ik maak(te) altijd goed in smaak vallen, maak ik ze dit jaar ook weer. Dylano wil dat ook graag dus dat zit wel goed. Wel maak ik dit keer een vegetarische variant en een niet vegetarische. Veel kinderen houden toch van kipfilet dus maak ik dat. En de andere wraps maak ik zonder kip. Ik gebruik kaas, kruidenboter, kipfilet en sla.
    Succes en veel plezier weer ermee dit jaar!

    Groetjes Sonja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.