Katie’s eerste weken op de basisschool

Katie was al weken aan het aftellen tot ze 4 jaar werd, want 4 jaar betekend iedere dag naar de basisschool, en wat had ze daar zin in!

katieschool

Eerste schooldag

Op 23 mei was het zover, ze was de dag ervoor 4 geworden dus vanaf nu mag ze iedere dag naar school. Wat was ze blij en stond ’s ochtends al enthousiast op.
Op school hebben ze een continu rooster dus dat betekend dat ze van 8:30 uur tot 14:30 uur op school zit. Dus ’s ochtends mocht ze zelf bepalen wat ze op haar boterhammetjes wilde en wat ze nog meer mee wilde nemen naar school. trots stopte ze haar eten en drinken in haar tas, want nu mocht ze, net als Jennifer ook haar rugzakje mee naar school nemen.
Om 08:15 liepen we richting school, op het schoolplein feliciteerde nog een paar andere moeders haar, dat vond ze wel leuk!
Eenmaal in de klas ging ze netjes haar jas en rugzakje weghangen, en ze ging in de kring zitten. “Mama, ik vind het nu toch wel een beetje spannend hoor” zei ze. Maar ze bleef lachen en zwaaide mij vrolijk gedag.
Om 14:30 uur ging ik haar weer ophalen, en de juf zei dat ze het super goed had gedaan! En Katie zelf was ook enorm trots op haar eerste echte school dag.

We zijn nu ondertussen al 4 weken verder, school vindt ze nog super leuk en leert nu al veel en speelt graag met de andere kindjes. Maar merk wel dat het ritme van hele dagen naar school gaan nog erg wennen is voor haar. Ze is heel moe en heeft af en toe echt de tijd nodig om bij te komen. Dus het is al voorgekomen dat ze een paar keer maar halve dagen naar school is geweest. Dit wil ik alleen niet te vaak doen omdat ze toch aan het ritme van 08:30 tot 14:30 moet gaan wennen. En op woensdag is het sowieso maar een halve dag.
Ze zegt ook dat ze mij mist op school en het toch wel fijn vindt om ook nog even alleen met mij te zijn. Het is ook niet niks om van eerst 2 halve dagen peuterspeelzaal ineens iedere dag de hele dag naar school te gaan.
Jennifer is in het begin toen ze net op de basisschool zat ook een paar weken maar halve dagen naar school gegaan omdat het ook voor haar erg wennen was.
Ook moet Katie erg wennen aan de regeltjes op school, en doet nog weleens dingen die volgens mij niet helemaal de bedoeling zijn 😉
Ze zegt dan ook weleens; De juf zegt vaak dat ik mijn mondje dicht moet houden.  Tja dat snap ik wel want Katie is een echte kletskous en soms moet ze nou eenmaal stil zijn.
Ze heeft ook al de eerste vriendenboekjes meegekregen van kindjes uit de klas, waar we samen in hebben geschreven. En zelf heeft ze ook al haar vriendenboekje aan kindjes gegeven. Dat hoort er tegenwoordig ook allemaal bij 😉
Haar gedrag begint nu ook echt te veranderen trouwens, van de peuter die ze eerst was is ze nu opeens een echte kleuter in alles! Haar hele gedrag is veranderd, in haar manier van doen en hoe ze praat. Daaraan merk je ook echt dat ze nu naar school gaat.

IMG_6529

 

Hoe is het nu voor mij, nu allebei de meiden de hele dag naar school gaan?

Ik mis de gezelligheid wel zo overdag, maar ik vind het ook wel fijn om even tijd voor mezelf te hebben. Lekker alles even op mijn eigen gemakje doen en gewoon even de rust in huis is ook fijn!
Ik ben benieuwd of ik daar over een tijdje nog steeds zo overdenk!

2 thoughts on “Katie’s eerste weken op de basisschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.