Kamperen in het Leenderbos

Kamperen, je houdt ervan of je houdt er helemaal niet van. Er is geen middenweg toch?

Voordat ik Michel leerde kennen had ik nog nooit gekampeerd. Het leek mij ook helemaal niet leuk om te doen, nee geef mij maar gewoon een vakantiehuisje of hotel.
Maar toen ik Michel leerde kennen heb ik kamperen toch een kans gegeven. Michel is een groot liefhebber van kamperen en hij vond in vakantiehuisjes en hotels gaan juist helemaal niks. En omdat ik nog nooit gekampeerd had wilde ik het toch weleens gaan proberen. En het viel allemaal wel mee en vond het op zich best wel leuk.
Maar kamperen en ik blijven toch een soort haat liefdes verhouding hebben ­čśë

Genieten
Ik kan best wel genieten van het kamperen, het lekker buiten zijn en genieten van de rust. Want ik wil wel alleen op kleine rustige campings kamperen. Op van die grote drukke campings lijkt mij al helemaal niks. Teveel geluid en teveel prikkels, daar houdt ik niet van.
Iets wat ook niet geheel onbelangrijk voor mij is, is schoon sanitair. Een camping die het sanitair een paar keer per dag schoonmaakt vind ik wel goed. Vies sanitair is voor mij echt not done! Ik hou gewoon van schone wc’s haha.
Maar voor dat probleem had Michel een oplossing voor mij gevonden, maar daar vertel ik zo meer over.

Natuurcamping
Michel was 2 jaar geleden samen met Jennifer gaan kamperen in het Leenderbos, midden in de bossen kun je kamperen bij de boswachter. Een echte natuurcamping.Deze natuurcamping is al wat primitiever dan een normale camping. Michel wilde daar ook graag eens met het hele gezin naar toe. Maarja, omdat dit toch wel een iets meer primitiever camping is stelde ik het steeds maar weer uit. Maar dit jaar ben ik toch maar mee gegaan. Mede door dat Michel een luxe toiletemmer had gekocht haha tja toen kon ik er niet meer onderuit h├ę ­čśë Maar zo’n toiletemmer is met kinderen die ’s avonds en ’s nachts niet in het donker over de camping durven ook ideaal. Of als het ’s nachts regent.

Onze priv├ę wc. Haha

 

Kamperen
Op vrijdag 10 augustus gingen wij een nachtje kamperen, het was al weken lang warm geweest en er was bijna geen regen gevallen. Totdat wij natuurlijk gingen kamperen haha.
Gelukkig hadden wij het overdag wel zo goed als droog gehouden, maar ’s nachts had het mega hard geregend. Weten we ook meteen dat de tent goed waterdicht is ­čśë

Jennifer en Katie hebben het ook super leuk gehad, tja een kind heeft ook niet veel nodig om plezier te hebben. Geef ze een bos en ze verzinnen zelf wel van alles om te spelen.

Lekker stampen in de plassen
Hut bouwen

 

Jack
Voor Jack was het de eerste keer dat hij mee ging kamperen. En Jack is zo’n makkelijk hondje dat het hem eigenlijk niet uitmaakt waar hij is, als hij maar bij ons is. Hij heeft de hele dag mee gespeeld met Jennifer en Katie, lekker graven, takken zoeken, op stokjes bijten, lekker wandelen en gewoon genieten van het buiten zijn.
’s nachts mocht hij lekker bij Jennifer en Katie slapen, dat vond ie ook prima. Lekker knuffelen met zijn vriendinnetjes.

En Michel tja, die houdt zichzelf wel continu bezig met zijn survival technieken te beoefenen. Wasknijpers maken, Kleerhangers maken, en veel wandelen. Helaas mochten wij geen vuur maken omdat het al weken veel te droog was. Want anders hadden we dat natuurlijk ook nog gedaan ­čśë

Michel heeft zelf kleerhangers gemaakt.
Wasknijper maken

Relaxen in de hangmat

Het was dus een gezellige dag en nacht geweest, en we hebben genoten van het kamperen. En ja ook ik vond het toch wel leuk.

De volgende stap is om mee te gaan kamperen met Michel tijdens zijn survivalweekendjes…Tja dat stel ik al 12 jaar uit haha. Misschien wordt het tijd om ook dat eens te gaan proberen?

1 thought on “Kamperen in het Leenderbos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.