Juffendag cadeau

Elk jaar hebben ze bij mijn dochters op school een juffen en meester dag. Een dag waarop de verjaardagen van de leerkrachten gevierd worden.
De klassenouder heeft dan vaak als taak een leuk cadeautje te verzinnen wat dan namens de hele klas gegeven wordt. Ik laat jullie zien wat ik vorig jaar en dit jaar heb gemaakt voor de juffen
van de klas van Katie.

Vorig schooljaar was ik klassenouder bij Katie in de klas en had ik ook als taak om een leuk juffencadeautje te bedenken. Het leek mij leuk om twee tassen te versieren. Bij de Sow Low vond ik twee katoenentassen met leuke strijk applicaties erbij, ook kocht ik er een leuke button bij met de liefste juf erop. Ik ging een middagje naar de klas toe en liet alle kinderen hun naam op de tassen schrijven.
Het resultaat was erg leuk geworden, en de juffen waren er heel blij mee!

Dit schooljaar ben ik weer klassenouder bij Katie in de klas en mocht ik weer iets verzinnen. Maar ik vond het wel leuk om ook een andere moeder uit de klas te vragen of ze het leuk vond om mee iets te verzinnen. Ze was meteen enthousiast, dus kwamen we een keer samen om te bespreken wat we gingen maken voor de juffen.
We hadden allebei allerlei ideeën gevonden op Pinterest. Maar we kozen ervoor om een mok en ontbijtbord te versieren en dit leuk in te pakken.

Ik ben toen naar de action gegaan en heb daar 2 mokken en 2 ontbijtbordjes gekocht. Ze hadden daar ook glas/keramiek markers voor €0.99 Dus die ook maar meteen twee pakjes meegenomen.

We wilde er ook nog iets lekker bij geven, en dachten aan spekjes in de vorm van hartjes.
Dus ging de andere moeder op zoek naar de spekjes, tijdens de zoektocht kwam ze bij de blokker ook twee leuke dienbladen tegen. Helemaal leuk om daar het ontbijtbordje en mok op te zetten. Bij de blokker vond ze ook de spekjes in hartvorm.

De kinderen uit de klas mochten allemaal hun naam op  het ontbijtbordje schrijven en de mokken werden versierd met bloemetjes en hartjes.
Dit vonden de kinderen erg leuk om te doen, wat het natuurlijk extra spannend en leuk maakt is dat ze niks mochten zeggen tegen de juffen. Een echt geheimpje.

Thuis heb ik de mokken en ontbijtbord even in de oven gezet 30 min op 150 graden. Zodat de geschreven tekst ook goed blijft zitten. Na 30 min heb ik de oven uitgezet en ze in de oven laten afkoelen.
Deze markers van de action zijn namelijk niet waterbestendig, maar als ze even in de oven zijn geweest wel.  Je moet het servies dan wel met de hand afwassen want in de vaatwasser gaat het wel snel eraf.

De juffen vonden het een heel leuk cadeautje!

Liefs, Stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.