Hou je hond aan de riem!

Loslopende honden en dan vooral in de stad, ik vind het maar niks. En dit artikel zal ik ook even toelichten waarom.

 

Loslopende honden
Iets waar ik mezelf al jaren aan erger is als mensen hun hond los laten lopen, en dan vooral in de stad. In het bos kan ik nog wel begrijpen dat je je hond even wil laten los lopen zodat ie lekker kan rond rennen. Maar in de stad? Waar meer mensen met hun hond wandelen en waar kinderen spelen? Nee, dan denk ik hou je hond gewoon aan de riem!
Het blijft toch een beest, hoe goed hij ook luistert er kan altijd iets gebeuren.

Wij wandelen altijd netjes met Jack aan de riem, en dan komen we vaak mensen tegen die hun hond los hebben lopen. Er zijn ook honden die niet zo goed samen kunnen met andere honden en dan is het heel irritant als er een loslopende hond naar je toe komt.
Ook als er kinderen aan het spelen zijn en er komt een hond op hun afgerend kan dit erg angstig zijn voor de kinderen.

Bijten
En helaas gaat het soms ook echt mis, je leest tegenwoordig regelmatig dat er een hond een kind heeft gebeten of andere honden bijten en soms zelfs doodbijten.
Wij hebben het afgelopen dinsdag ook zelf meegemaakt.

Michel was net zoals iedere avond aan het wandelen met Jack, en opeens komt er een loslopende hond op hun afgerend en grijpt Jack meteen in zijn nek. en wilde niet meer loslaten. Zijn baasje was op dat moment nergens te bekennen? Hoe kan dat? 1 minuut later komt mevrouw pas aangerend, ooh sorry zoiets doet hij normaal nooit? Nee dat zou ik ook zeggen. Mevrouw kon haar hond helaas ook niet te baas en toen ze de hond te pakken had, rukte de hond zich weer los en greep Jack meteen weer. Michel deed alles wat hij kon om Jack te redden dus hij trok Jack met riem en al de lucht in en wilde zo snel mogelijk naar huis met Jack. Jack was helemaal in shock.
Mevrouw heeft nog wel snel haar adres geroepen en dat de eventuele kosten van de dierenarts voor haar waren.

Bang
Thuisgekomen heeft Michel Jack meteen even onder de douche gezet omdat hij helemaal onder het zand en modder zat, daarna heeft hij Jack goed nagekeken en Jack had een bijtwond op zijn buik. Voor de rest was hij lichamelijk gelukkig oké. Hij was alleen hartstikke bang geworden en de hele avond heeft hij in shock in de bench gelegen.
Ik was echt zo ontzettend kwaad en verdrietig, en kon en kan nog steeds niet begrijpen waarom de hond Jack zomaar pakte. Dat is toch geen normaal gedrag?


De volgende ochtend heb ik meteen de dierenarts gebeld en konden we in de in de middag langskomen. De wond zag er goed uit, was niet helemaal doorgebeten, alleen door de huid. We hebben antibiotica meegekregen zodat de eventuele bacteriën gedood worden. Ook was het flink gekneusd rondom de wond.
Jennifer en Katie waren er gelukkig niet bij tijdens de wandeling, maar toch zijn ze allebei flink geschrokken en zelfs bang geworden van loslopende honden.

Blij
Het gaat nu weer goed met Jack, hij gaat gelukkig weer blij mee wandelen, al is hij nog wel erg voorzichtig en kijkt goed om zich heen. Maar verder hij is weer het vrolijke hondje die hij altijd was. Ik ben alleen heel benieuwd hoe hij gaat reageren op andere honden die naar hem toe komen. Ik denk toch dat deze traumatische ervaring niet vergeten gaat worden door hem.

Gelukkig is het dus goed afgelopen! En ik mag hopen dat zoiets nooit meer gebeurd. Deze keer is het goed gegaan, maar wat als het nog een keer gebeurd? Of wat als het de volgende keer een  kind is? Dat wil je toch niet op je geweten hebben dat je hond zoiets doet? Dus mensen hou je hond alsjeblieft gewoon aangelijnd, dat verkleint de kans dat er iets gebeurd al zoveel meer!

 

 

 

1 thought on “Hou je hond aan de riem!

  1. Helemaal mee eens! Je moet als hondeneigenaar je hond aan de lijn houden. Ook al is je hond nog zo ‘lief’ en ‘doet hij echt niks hoor’!

    Ik ben een keer gebeten en vind zwarte honden nog steeds eng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.