Hoe is het om een chronisch zieke moeder te zijn?

Hoe is het om een chronisch zieke moeder te zijn?

Dat is niet altijd zo leuk. Hoewel ik zelf er bewust voor gekozen heb om toch moeder te worden ondanks dat ik chronisch ziek ben, Hierover heb ik al eerder een blog gemaakt (Chronisch ziek zijn) is het zo af en toe behoorlijk zwaar.
Toen ze allebei nog klein waren en nog middagdutjes deden was het vrij goed te doen want dan kon ik zonder mezelf schuldig te gaan voelen ook even lekker gaan liggen.
Zo kreeg ik dan toch de rust die ik nodig had. Naar mate ze ouder werden vond ik het steeds moeilijker om ook even te gaan liggen, ik heb dit dan ook altijd wel gewoon gedaan en ze weten ook niet beter dan dat mama ’s middags eventjes op de bank moet liggen, maar echt fijn voelde ik mij er niet bij. Ik zette de meisjes dan voor de tv en dat vonden ze helemaal niet erg, maar voor mijn eigen gevoel kon dit niet. Ik moet toch gezellig met hun spelen en niet zo op de bank gaan liggen?
Ook vaak het Nee moeten zeggen omdat mama op dat moment gewoon even te moe is vind ik ook helemaal niet leuk, en wil de meisjes ook niet teleurstellen maar soms gaat het gewoon niet anders, Dan kan ik even niet de gezellige moeder zijn die mee spelletjes gaat spelen, knutselen of naar de speeltuin gaat.
Nu ze allebei naar de basisschool gaan gaat het wel wat beter. Ik kan nu overdag zelf alles op mijn eigen tempo doen en lekker gaan liggen wanneer ik dat wil. Waardoor ik na school ook wat meer leuke dingen met hun kan doen!e80c6c4633b2fb07e1c266701fa2aedaOp de basisschool hebben ze ook regelmatig ouders nodig om mee te komen helpen met de activiteiten. Ik vind dit heel erg leuk maar ook zo ontzettend zwaar. Ik zit dan ook vaak in een twee strijd om te gaan helpen. Van de ene kant heel leuk en van de andere kant weet ik dat ik daarna gewoon helemaal op ben en daar dagen van moet bijkomen. dus soms moet ik er dan ook voor kiezen om het niet te doen. Ik denk dat de meiden dat dan wel jammer vinden want zoals laatst zei Katie; Mama waarom was jij er nou niet? ik miste jou! En er waren wel andere moeders van kindjes. Dat is dan wel even een moeilijk moment hoor!
Ik kan daar ook heel erg verdrietig om worden en dan baal ik zo erg dat ik niet alles mee kan doen zoals andere moeders dat doen. tenminste het lijkt altijd zo dat de andere moeders dit soort dingen wel allemaal met hun kinderen kunnen doen..

726e94ee76d3e9951fa10cc63a2be764

 

Maar als dan een van de meisjes naar mij toe komt en mij een dikke knuffel en kus geeft en zegt mama jij bent de aller liefste mama van de hele wereld maakt dat mijn dag toch weer helemaal goed! Zij weten niet beter dan dat ik zo ben, en als zij gelukkig zijn is dat toch het aller belangrijkste?

2 thoughts on “Hoe is het om een chronisch zieke moeder te zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.