Persoonlijk

Hoe ik ben afgevallen na een zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap van Jennifer was ik best veel aangekomen en die kilo’s wilde er daarna niet zomaar vanaf gaan. Ik ben toen met behulp van een diëtiste afgevallen
Ik zal jullie vertellen hoe dat allemaal gegaan is.

Tijdens mijn zwangerschap van Jennifer was ik ongeveer 20 kilo aangekomen. Voor mijn zwangerschap van Jennifer woog ik al wat meer dan ik zou willen. Maar tijdens mijn zwangerschap keek ik totaal niet naar wat ik at, en at ik letterlijk voor 2 😉

Op het einde van de zwangerschap woog ik ongeveer 86 kilo! Met mijn lengte van 1,59cm is dat gewoon teveel.
Toen Jennifer geboren was bleef ik daarna steeds hangen rond de 80 kilo.
Ook moet ik er nog even bij vertellen dat mijn huisarts in het begin van mijn zwangerschap een uitgebreide bloedonderzoek had laten doen en daaruit bleek dat mijn cholesterol wat verhoogd was, en hij na de zwangerschap dat weer wilde laten testen. Die was na de zwangerschap ook nog verhoogd. Hij wilde mij toen cholesterol verlagende pillen geven. Maar ik zelf was er van overtuigd dat de pillen nog niet nodig waren en dat het met afvallen ook moest lukken om de cholesterol te verlagen.

Ik na mijn zwangerschap van Jennifer

Diëtiste
Ik ben toen naar een diëtiste gegaan, om samen met haar naar mijn voedingspatroon te kijken. Daar kon nog wel wat aan veranderen om wat gezonder te gaan eten.
Ze heeft toen voor mij persoonlijk een voedingsschema gemaakt. Het was niet echt een dieet maar meer een aanpassing in mijn levensstijl, om voor meer magere en gezonde producten te kiezen en om de maaltijden beter te verdelen op een dag.
Via kennissen konden wij een hometrainer krijgen, omdat ik doordat ik CVS heb niet echt uitgebreid kan sporten, was een hometrainer ideaal zodat ik thuis op mijn eigen tempo kon gaan trainen.

Afvallen
Op deze manier begon ik al vrij snel af te vallen, en was ik na een aantal maanden al 20 kilo afgevallen!
Ook mijn cholesterol was weer lager geworden, dus aan de cholesterol verlagende pillen hoefde ik niet meer.
Puur door op mijn voeding te letten en paar keer per week op de hometrainer te gaan is het mij gelukt. Wat was ik super trots op mezelf! Natuurlijk is de wil om af te vallen heel erg belangrijk.
Als je zelf gemotiveerd bent dan gaat het je gewoon lukken!

Tijdens mijn zwangerschap van Katie ben ik helemaal niet veel aangekomen omdat ik goed op mijn voeding lette. En met een dreumes erbij ben je ook de hele dag in de weer met van alles. Na mijn bevalling was ik dus ook weer vrij snel op gewicht.

Levensstijl
Het was dus echt een aanpassing van mijn levensstijl, en die levensstijl heb ik nu nog steeds.
En ik eet ook nog gewoon lekkere dingen hoor, alleen let ik nu wel op hoeveel ik ervan eet. Het is belangrijk om daar je balans in te vinden.
Ik ben dus afgevallen door goed op mijn voeding te letten en meer te gaan bewegen. Het is ook voor iedereen verschillend natuurlijk op welke manier iemand wil of kan afvallen. Wat voor de ene goed werkt kan voor de ander misschien totaal niet werken.

 

De hometrainer gebruik ik niet meer, wel doe ik af en toe thuis wat oefeningen om toch wel bezig te blijven, fijn op mijn eigen tempo.
Maar 2 kinderen opvoeden is voor mij al een topsport 😉

3 reacties

 • Grace

  Hoi ,
  Kwam met toeval op je blog!
  Ik ben zelf nu 29 kilo afgevallen in een jaar.(24 maart 2016 bevallen van onze dochter)
  Ik woog gewoon teveel na mijn zwangerschap(90), en dat is ook mijn eigen schuld (eten eten) haha.
  Als iemand vraagt hoe ik het gedaan heb weet ik het eigenlijk niet echt…minder en gezonder eten en een doel hebben om een leuke bikini aan te kunnen in de maat zoals ervoor (ben van 42 naar 36 gegaan)haha.
  Knap van je! Je ziet er goed uit.
  Groetjes gracella.

 • bertine

  je ziet er goed uit zo!! ik heb ook echt opgelet dat ik tijdens mijn zwangerschap niet te veel zou eten… resultaat is dat ik 2 weken na de bevalling nog maar op +2 kilo zat (en nu nog steeds zit haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten