Hoe gaat het met Jennifer in groep 3?

Jennifer zit nu ruim 6 maanden in groep 3 dus geef ik even een update over hoe het met haar gaat.

Jennifer is een heel leergierig meisje en was daarom super blij dat ze eindelijk naar groep 3 mocht. En ik kan je vertellen ze doet het super goed in groep 3!
In groep 3 beginnen ze met veilig leren lezen daar heb je 4 niveau’s in; ster, maan, raket en zon. Jennifer begon bij maan maar werd al heel snel een raketje maar omdat ze het daar heel goed in deed werd ze al vrij snel op niveau zon gezet. Al vindt ze sommige opdrachten nog wel wat moeilijk, ze heeft die uitdaging echt nodig!

Leren lezen
Grappig ook hoe snel een kind leert lezen. In groep 2 kon ze wel een klein beetje lezen en kende natuurlijk alle letters maar die stap die ze maken in groep 3 is zo groot.
Nu leest Jennifer mij ’s avonds voor ipv van andersom. Toch wel bijzonder om dat zo bij je kind mee te maken. Het is echt weer een stapje naar het groter worden.
Met rekenen heeft ze nog iets meer moeite maar dat gaat ook helemaal goed komen! Ze zit tenslotte ook op school om te leren hè 😉 Al was en ben ik zelf ook niet zo’n rekenwonder hoor haha

 

Huiswerk maken, want ja ze krijgt al 1x in de week huiswerk mee naar huis..

Gezellige meid
Het is gewoon leuk om te zien hoe Jennifer ervan kan genieten om steeds weer nieuwe dingen te leren!
De juf zei ook in ons laatste gesprek dat Jennifer zo’n leuke gezellige meid is. In het begin van het schooljaar had Jennifer het af en toe een beetje moeilijk omdat ze de verandering van groep 2 naar groep 3 gaan wel een beetje spannend vond. Een nieuw juf, nieuwe regels. Eigenlijk gewoon alles anders.
Ik zei toen al tegen de juf, “over een paar weken gaat het helemaal goed komen als Jennifer eenmaal gewend is”. En dat was inderdaad ook zo.
Nu heeft ze de grootste lol in de klas en gaat met veel plezier naar school!
Ze zit zelfs in de leerlingenraad van school, daar was ze ook super trots op toen ze daar voor werd uitgekozen.

Ik ben super trots op mijn grote meid!♥

 

1 thought on “Hoe gaat het met Jennifer in groep 3?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.