Hoe bevalt het ons om kippen te houden?

Wij hebben nu al bijna een jaar kippen, hoe bevalt het ons?

 


Toen Michel met het idee kwam om kippen te gaan houden, had ik daar in het begin erg mijn twijfels over. Ga ik dat wel leuk vinden? Gaat het allemaal wel goed?
Maar eerlijk gezegd zodra dat de kippen er waren vond ik het al meteen leuk. Jennifer en Katie waren ook meteen enthousiast en dat was natuurlijk ook erg leuk.
We begonnen met 2 kippen, Tok en Fifi, maar daar kwamen een maand later nog 2 kippen bij, Turbo en Soepkip.
Toen op een dag er opeens een ei in het nestje lag waren we super blij! Ja ze werken! ­čśë Haha Een van de kippen snapte in ieder geval dus wat de bedoeling was.
We hadden in het nestje een nepei gelegd en precies bij dat nepei werd ook een eitje gelegd! Grappig
Een paar weken later gingen ook de andere kippen leggen en sindsdien hebben we bijna elke dag wel verse eieren! Super lekker.

Het eerste eitje!

Niet lekker
Katie vond het erg wennen om eieren te eten die onze eigen kippen gelegd hadden. “Ehm? Krijg ik niet gewoon een ei uit de winkel? deze zijn niet lekker, die hebben onze eigen kippen gelegd, ik wil andere” Ze vond het een vies idee om de eieren te eten. Want ja eieren die je in de winkel koopt zijn anders toch?
Maar uiteindelijk eet ze nu ook gewoon onze eigen eitjes, want die zijn toch wel echt het aller lekkerste hoor!

 

Hok
We hadden eerst van het oude speelhuisje van de meiden een kippenhok gemaakt, maar die stond midden in de tuin, iets wat niet echt handig was. Dus heeft Michel achterin de tuin een mooi nieuw hok gebouwd. En daar zijn de kippen ook erg blij mee!

 

Iedere ochtend als ik ze eten ga geven staan ze al op mij te wachten, en ben ik een keer iets later, dan laten ze dat ook meteen merken. Dan zijn de dames niet zo vrolijk ­čśë
Ik heb dus echt geen moment spijt gehad van onze beslissing om kippen te gaan houden. En zou stiekem niet meer zonder willen…