Herkenbare foto’s van mijn kinderen op mijn blog? Ja of nee?

Ik zit al sinds ik met mijn blog begonnen ben met de vraag in mijn hoofd of ik Jennifer en Katie herkenbaar laat zien op foto’s. Ik heb dit tot nu toe eigenlijk nog niet echt gedaan. En maak voor mijn blog of social media altijd foto’s vanaf de zijkant of achterkant.
Maar ik begin nu wel te twijfelen omdat ik het toch ook wel leuk vind om mijn meiden te laten zien op de foto’s. Het maakt sommige artikelen gewoon een stuk leuker als er een leuke foto van de meiden bij staat. Ik ben natuurlijk als moeder super trots op mijn meiden en wil ze liefst aan iedereen laten zien 🙂
Maar je hoort tegenwoordig ook vaak van die rare verhalen over foto’s die overal voor gebruikt kunnen worden, dat ik daarom enorm twijfel om herkenbare foto’s online te zetten.

Michel zegt daarin tegen dat ik gewoon teveel overal over nadenk en dat ik gewoon foto’s online kan zetten, omdat overal foto’s gemaakt kunnen worden. Dus die zekerheid heb je nooit. Michel heeft zelf ook een website en daar staan dus wel herkenbare foto’s van Jennifer op.
Maar toch blijf ik het lastig vinden om ook herkenbare foto’s van de meiden op mijn blog te zetten, omdat ik toch wat meer persoonlijke verhalen deel.

Jennifer en Katie vinden het zelf denk ik ook niet echt erg als ik het wel zou doen. Katie vooral niet, die wil het liefst dat ik ga vloggen 😉 haha.

Ik weet dat het een keuze is die ik uiteindelijk zelf moet maken, maar het blijft een lastige.

Dus een vraagje aan andere mama bloggers; Hoe denken jullie over herkenbare foto’s van jullie kinderen op je blog en social media?

 

 

4 thoughts on “Herkenbare foto’s van mijn kinderen op mijn blog? Ja of nee?

  1. Laat ik vooropstellen dat ieder gezin haar eigen keuzes moet maken! Maar persoonlijk hebben wij de keuze gemaakt om het niet te doen. Suus is nog veel te klein om er zelf over te bepalen en ik wil haar privacy beschermen. Daarnaast vind ik vooral verhalen die je hoort over mensen met ziekelijke bedoelingen eng. En wil ik absoluut niet dat foto’s van mijn dochter voor zulke ogen komen. Dus heb ik de keuze gemaakt om haar niet herkenbaar in beeld te brengen! En dat gaat prima 😊

  2. Herkenbaar hoor. Soms heb je een hele leuke foto voor bij je blog, of gewoon één waar je heel trots op bent. Ik heb onze jongens op mijn blog en de bijbehorende social media alleen onherkenbaar in beeld. Ik weet inderdaad niet wat iemand anders met die foto’s zou doen. Ik weet ook niet of ze het zelf over een aantal jaar nog steeds leuk zullen vinden als ze groot zijn. Maar ook, stel dat ze beroemd (of berucht 😉 ) worden, dan wil ik die foto’s ook niet in de media terug zien. Succes met het maken van jouw keuze.

  3. Ik heb ervoor gekozen mijn dochtertje wel herkenbaar te laten zien op foto’s. Wel denk ik over iedere foto na… Er is dus voor ons wel een groot verschil tussen foto’s die online gedeeld worden en foto’s die gewoon prive zijn (en dan heb ik het niet alleen over blote kont onder de douche foto’s want dat vind ik een absolute no-go)

    Mijn dochtertje is nu 4 en volgt zelf al een aantal vlogs (koetlife en de bellinga’s zijn haar favoriet). Daardoor wil ze zelf ook heel erg graag vloggen net als jouw dochtertje hahaha. Daar twijfel ik dan weer wel over… filmen maakt het nog net weer een stapje extra van een foto ofzo. 😀

  4. Ik heb er voor gekozen om ze wel herkenbaar op de fotos te zetten. Net zoals Daisy zegt denk ik wel na over de foto’s geen bad of zwem foto’s ect.
    De kids zijn ook vaak te zien op fotos bij winkels,aangezien ik instagram influencer ben. Wel check ik altijd wat voor shop het is en maken we daar duidelijke afspraken over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.