Help! Ik ben verslaafd aan mijn telefoon

Heb ik een telefoonverslaving?
Ja..dat heb ik ­čśë

Ik merk dat ik bewust maar ook onbewust veel met mijn telefoon bezig ben. Iets wat niet altijd even leuk is voor mijn omgeving.
Elke keer weer even de mail checken,Whatsapp, Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter  alles willen bijhouden en niks van iemand anders willen missen.
En eerlijk is eerlijk soms word ik er ook wel gek van. En het is ook niet altijd leuk voor mijn dochters. Mama, ben je nou weer met je telefoon bezig? Tja dan word je ook wel even met je neus op de feiten gedrukt.

Facebook app
Ik las een tijdje terug een artikel over het minderen van je telefoon gebruik en dat inspireerde mij om het ook te gaan doen.
Ik heb toen als eerste de Facebook app van mijn telefoon gegooid, want ik merkte dat die app juist de grootste boosdoener was van mijn telefoonverslaving. Elke keer weer even kijken of er iemand iets nieuws had geplaatst want ik wilde niks missen natuurijk. Als je daarover na gaat denken is dat toch eigenlijk best raar? Steeds maar weer kijken naar het leven van andere mensen?
Ik heb de app nu al een paar maanden niet meer op mijn telefoon staan en ik mis hem ook eigenlijk helemaal niet. Facebook kijk nu paar keer per dag via de computer en stiekem merk ik nu ook dat ik helemaal niks mis.

Ook een valkuil is Instagram, die heb ik nog wel op mijn telefoon staan en ik betrap mezelf er toch stiekem op dat ik daar nu best veel op begin te kijken…Dus wil ik mezelf goed in de gaten gaan houden dat ik dat toch niet de hele tijd moet doen. Maar of dat gaat lukken? ­čśë

Telefoon beneden laten
Een nieuwe test voor mijzelf is om mijn telefoon ’s avonds beneden te laten liggen, ik ging altijd voor het slapen gaan nog even op YouTube vlogs kijken, dat doe ik nu sinds een week niet meer en ik merk dat ik daardoor veel beter in slaap kom en ook lekkerder kan slapen. Maar of ik dat ook ga volhouden?

Als ik zo om mij heen kijk heeft volgens mij bijna iedereen tegenwoordig wel een telefoonverslaving. Overal zie je altijd wel iemand met zijn telefoon in zijn hand staan. Het is natuurlijk ook wel erg makkelijk om even iets op te zoeken ofzo, maar soms ook erg ongezellig als je bijvoorbeeld met zijn alle aan tafel zit en bijna de helft alleen maar op zijn telefoon zit kijken.

Ik probeer er in ieder geval goed op te gaan letten om meer bewust bezig te zijn met mijn omgeving en niet de hele tijd met mijn telefoon.

Eerlijk zeggen, hebben jullie ook een telefoonverslaving?

1 thought on “Help! Ik ben verslaafd aan mijn telefoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.