Grote ergernis aan honden en kattenpoep

Een van mijn grootste ergernissen is toch wel honden en kattenpoep, ik vind het zo smerig dat er overal poep ligt, en dan vooral op de plekken waar mijn kinderen spelen!

Zelf heb ik altijd een hond gehad en ik vind het ook niet meer als normaal dat je als je hond ergens op de stoep of ergens anders waar mensen lopen poept dat je dit dan netjes opruimt. Wij hadden ook altijd zakjes bij als we de hond gingen uitlaten en ruimde de poep netjes op.
Maar ik merk en zie zo vaak dat andere mensen met honden hier dus een beetje “schijt” aan hebben en de poep maar gewoon lekker laten liggen. Met als gevolg dat als je niet goed oplet je er zo in stapt. Bah!
Bijvoorbeeld bij de poort van de basisschool van mijn kinderen, daar ligt ook regelmatig hondenpoep. Zo vies. Als hondeneigenaar vind je het toch ook niet leuk als er bij jou voor de deur poept ligt?
Ruim die drol dus gewoon meteen op, neem zakjes mee, raap die poep op en gooi hem netjes in de vuilnisbak. Zo moeilijk is het niet hoor. En dan ben je andere mensen ook niet tot last met de poep van jou hond.

En dan kattenpoep, ook zo iets smerigs. Katten mogen wel gewoon los buiten rond lopen en die baasjes zien dus helemaal niet waar hun lieve diertjes allemaal poepen. Maar die poepen ook gewoon overal en het liefst natuurlijk lekker in het zand. Zo’n speeltuinje waar onze kinderen in spelen is echt een lekkere grote kattenbak voor de katten! Ook zo smerig!

Er staat dan wel zo’n bord voor honden, maar de katten poepen er ook gewoon.

Wat stinkt het hier
Laatst was Katie lekker aan het spelen in de speeltuin en opeens zegt ze “ooh wat stinkt het hier “, en ziet dat er er iets vies aan haar schoen zit en probeert het met haar vinger weg te vegen, met als gevolg dat ze haar vieze vinger aan haar jurk afveegt. Ze komt naar mij toe en verteld wat er is gebeurd. Samen gaan we naar de plek in het zand waar het gebeurt is, en ja hoor daar ligt een drol kattenpoep! Gadverdamme en dat gewoon in het speeltuintje.
Of een grasveldje bij een speeltuintje waar dan allemaal hondenpoep ligt, ook zo vies. Kom op mensen, dat is toch niet de bedoeling? Ruim het op!

Achtertuin
Ook kattenpoep in onze achtertuin is een grote ergernis! Misschien nog wel erger dan in een speeltuintje. Een hond poept niet bij andere mensen in de achtertuin (of het moet je eigen hond zijn 😉 ) Maar katten wel, bij ons gebeurt het dan ook regelmatig dat er kattenpoep in de tuin ligt. Zo vies!
Kan mij ook nog goed herinneren dat toen Jennifer jonger was, ze een keer binnen kwam en onder de kattenpoep zat. en dat terwijl ze gewoon in onze eigen tuin aan het spelen was. Dat moet toch niet kunnen?

Dus lieve honden en katten eigenaren, als jullie er nou gewoon eens voor zorgen dat jullie lieve diertjes andere mensen niet meer tot last zijn met hun poep, zou dat erg fijn zijn!

Kunnen jullie je hieraan ook zo ergeren?

1 thought on “Grote ergernis aan honden en kattenpoep

  1. Ja, je hebt helemaal gelijk dat dit vervelend is. En het ook werkelijk asociaal van mensen dat ze hun hondenpoep laten liggen op speelplekken. Ze zouden zich echt moeten schamen.

    Ik neem altijd een plastic zakje mee en neem de hondenpoep daarin mee naar huis. Dat laat je niet liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.