Freek Vonk live ‘Op wereldreis’

Freek Vonk staat ieder jaar in december met een grote show een aantal dagen in de AFAS live in Amsterdam. Maar dit jaar besloot hij voor het eerst om met zijn show door het land te gaan touren. Zo ook naar Eindhoven en daar wilde wij toch graag bij zijn!

 

Michel is een enorm natuurmens en zijn enthousiasme heeft hij overgebracht op Jennifer. Jennifer vindt ook alles wat met de natuur te maken heeft super interessant. Freek Vonk is dus ook een van haar grote favoriete. Ze kijkt altijd met veel bewondering naar zijn tv programma’s. Later als ze groot is wil ze ook graag bioloog worden!

Kaartjes
Toen ik begin dit jaar hoorde dat Freek met een theatershow door Nederland ging touren, zei ik meteen “Als hij in de buurt van Eindhoven komt gaan we er heen” en ja hoor, Freek kwam naar Eindhoven! Op zaterdag 2 juni zou hij in het muziekgebouw een show geven. Super leuk. Nu alleen nog hopen dat ik kaartjes kon kopen, want zoiets is natuurlijk razend snel uitverkocht.
Op de dag van de verkoop kreeg ik een mail en bingo! Ik kon gelukkig 4 kaarten bestellen. Jennfer en Katie waren meteen super blij! “Yes! We gaan naar Freek Vonk!” Nu alleen nog even wachten tot het 2 juni is…

2 juni 2018
Op zaterdag 2 juni was het dan zover, om 17 uur zou de show pas beginnen, dus kreeg ik de hele dag de vraag hoelaat we nu dan eindelijk eens naar Freek gaan. Toen we uiteindelijk bij het muziekgebouw waren, moesten we nog wel even een half uur wachten voordat we de zaal in mochten.
Voor de kinderen was er tijdens het wachten wel wat te doen, ze konden zich bijvoorbeeld laten schminken. Maar dat wilde Jennifer en Katie niet. Ze vonden het toch wel spannend en bleven lekker bij ons zitten.

Wereldreis
Toen we naar binnen mochten zagen we al meteen het podium. Het decor was een Jungle en zag er mooi uit. We riepen meteen “Ooh, kijk, het lijkt Jennifers slaapkamer wel”(ze heeft een jungle thema slaapkamer)
We zaten in rij 11 en dat was redelijk dichtbij het podium. We konden alles dus heel goed.
De show begon precies om 17 uur en eerst kwam er een filmpje dat we met het vliegtuig samen met Freek op wereldreis gingen.
En toen was hij eindelijk daar, Freek kwam het podium op. Iedereen was natuurlijk super enthousiast!
Maar goed, Freek kan zo goed vertellen dat je sowieso al enthousiast wordt van alles wat hij verteld.
Tijdens de show nam hij ons mee naar alle continenten. Hij vertelde over de dieren en verhalen over wat hij allemaal meemaakt tijdens zijn reizen. Tussendoor kwamen er filmpjes over de dieren.
Ook vertelde hij over zeedieren die diep in de zee leven, en hoe ze toch licht kunnen maken. Alle kinderen hadden voor de show begon een breaklight gekregen en Freek vroeg toen of alle kinderen hun breaklight wilde laten zien. Mooi gezicht om alle lampjes te zien in het donker.

Johan de varaan
En het zou natuurlijk geen echte Freek show zijn zonder dieren! Hij had er deze keer 3 bij. Een Gilamonster,  een slang en natuurlijk zijn grote vriend Johan de varaan! Super leuk om Johan ook eens in het echt te zien.
Met de dieren liep Freek ook een stukje het publiek in. Dat vonden de kinderen natuurlijk heel interessant.
Als je naar Freek op tv kijkt weet je ook dat hij nooit alleen op pad gaat, er zijn zeker altijd 2 mensen bij hem, geluidsman “bange” Bassie en cameraman “lange”Ivo en ook deze 2 mannen waren aanwezig in de show, leuk!
Aan het einde van de show kregen de kinderen ook nog de kans om vragen te stellen aan Freek, Jennifer had ook een vraag voor Freek. Maarja, er waren zoveel kinderen met vragen dat ze niet gekozen werd. Haar vraag was “Welke haai vind je het coolste” Dus Freek, als je dit leest.. 😉

High five
Daarna ging Freek nog een rondje door de zaal om de kinderen een high five te geven. Ik zei meteen tegen de meiden “kom snel naar voren toe” Dus de meiden gingen er naar toe en ja hoor, ze kregen een high five! 2x zelfs, super cool toch?
Het staat helaas niet op de foto, want daar ging het allemaal veel te snel voor.
Sowieso heb ik geen goede foto’s kunnen maken die goed materiaal zijn voor de blog, die man beweegt ook zoveel tijdens het vertellen dat bijna alles bewogen is 😉 haha. Maar goed dat maakt ook niet uit.

We hebben het super leuk gehad, en de meiden hebben genoten!
Bedankt Freek en tot de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.