Even terug naar vroeger

Mijn ouders wonen nog steeds in hetzelfde huis als waar ik opgeroeid ben. Nu spelen mijn kinderen op het pleintje waar ik vroeger ook speelde en soms als ik daar ben, dan denk ik weer even terug aan vroeger.

Ik ben opgroeit op een gezellig pleintje in Eindhoven. Waar aan de overkant van het plein mijn opa en oma woonden en een straat achter ons woonden mijn andere opa en oma. Gezellig allemaal in de buurt dus.

Unique
Op het pleintje stond een speeltuintje, daar heb ik echt uren in gespeeld samen met mijn vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Het was altijd een gezellige boel daar.
Mijn opa en oma die aan de overkant van het plein woonden hadden hun eigen cafetaria en restaurant Unique. Misschien wel bekend bij mensen uit Eindhoven. Ik kwam daar iedere dag even om hallo te zeggen en mijn opa en oma een knuffel te geven.
Wat vond ik het als kind toch altijd leuk dat mijn opa’s en oma’s zo dichtbij ons woonden, soms hoorde je kinderen vertellen dat hun opa’s en oma’s verder weg woonden. Ik had dat gelukkig niet.

Mijn opa in 1991

Trots
Ook vertelde ik altijd trots dat mijn opa en oma hun eigen cafetaria en restaurant hadden. Ja, ze verkochten frietjes en ijsjes iets wat voor een kind natuurlijk heel leuk is šŸ˜‰ Ook kwamen vriendjes en vriendinnetjes graag bij mij spelen, en dan vroegen ze “zullen we even bij je oma op bezoek gaan?” in de hoop natuurlijk dat mijn oma ons wel zou trakteren op een ijsje. Maar mijn oma wist precies bij welke kinderen ze wel of geen ijsje gaf. haha. Want ja kinderen die alleen maar komen spelen voor iets lekkers dat kan natuurlijk niet vond mijn oma. En gelijk had ze.
Ook hielp ik mijn oma vaak mee in de keuken, geweldig vond ik dat als klein meisje.

Terug naar vroeger
Nu spelen mijn eigen kinderen ook vaak op het pleintje waar ik ben opgeroeid. Het plein is ondertussen wel erg veranderd, maar toch vind ik het wel speciaal hoor, dat mijn kinderen er nu ook spelen.

Mijn opa en oma leven helaas niet meer, en ook hun cafetaria en restaurant bestaat niet meer. Er zit nu een andere cafetaria in met dezelfde naam, waardoor ik nog vaak terug denk aan vroeger. En soms als mijn meiden op plein aan het spelen zijn en ik op een bankje rond zit te kijken, waan ik me weer even terug naar vroeger. Naar het kleine meisje dat ik toen was. Dat ik ook lekker kon spelen in de speeltuin zonder zorgen en dat ik weer even bij mijn opa en oma op bezoek kon gaan en ze weer even fijn kon knuffelen. Dat alles weer even was zoals toen.
Maar helaas gaat dat niet en blijft alles een mooie herinnering.ā™„

7 thoughts on “Even terug naar vroeger

  1. ohhh dit is het leukste pleintje van Eindhoven hier hadden we bijna een huis gekocht een paar jaar geleden…wat tof dat je ouders er wonen! Het is inderdaad een bijzonder pleintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.