Eerste keer op schoolreisje

Jennifer en Katie zijn voor de eerste keer op schoolreisje geweest. En dat vond ik toch wel erg spannend hoor!

Op dinsdag 13 juni, de dag dat Jennifer 7 jaar werd gingen Jennifer en Katie met school op schoolreisje.
Het was de eerste keer voor Jennifer en Katie dat ze op schoolreisje gingen, sinds Jennifer naar de basisschool gaat heeft de school ook geen schoolreisjes meer gehad. Maar omdat veel ouders het toch wel erg miste, en het toch wel een beetje erbij hoort om op schoolreisje te gaan, had de school besloten om dit jaar toch maar weer op schoolreisje te gaan.

Toverland
Ze besloten om met de hele school naar hetzelfde te gaan en kozen voor attractiepark Toverland in Sevenum. Omdat ik klassenmoeder ben had ik als eerste de keus om mee te gaan. Maar omdat ik chronisch vermoeid ben was het voor mij een lastige keuze. Een dagje naar een attractiepark gaan is voor mij heel vermoeiend en dat al als ik alleen met mijn gezinnetje ga, als ik dan ook nog eens met een hele school zou gaan, nee daar zou ik niet blij van worden. Dus koos ik ervoor om niet mee te gaan.
Iets wat ik echt heel moeilijk vond, want dit betekende dat ik Jennifer en Katie alleen zonder mij of Michel mee zou laten gaan. Pff dat vond ik wel echt heel spannend hoor.
Het is toch weer een stukje meer loslaten in de wereld, en dat vind ik spannend. Want het liefst hou ik ze dicht bij mij en bescherm ik ze tegen de grote boze wereld. Maar goed dat kan natuurlijk niet, want de meisjes moeten ook de wereld zelf gaan ontdekken, en moet ik vertrouwen hebben dat alles gewoon goed komt!

Stoer
Jennifer is een meisje dat ook alles wat ze nog nooit gedaan heeft erg spannend vindt en in eerste instantie wilde ze niet zonder ons gaan, dus voor haar was dit ook een hele grote stap om zonder mij of Michel mee te gaan. En ze moet natuurlijk ook leren om zonder ons iets te gaan doen. Maar zo stoer als ze is, is ze gewoon mee gegaan!

Spannende dag
De meiden hadden ondanks dat ze het spannend vonden er toch wel erg veel zin in. School had alles ook goed geregeld, en de kinderen hoefde zelf geen eten en drinken mee te nemen, want het eten en drinken werd die dag verzorgd door de Albert Heijn Strijp in Eindhoven. Super fijn dat ze dat wilde sponseren!
Voor mij viel de spanning uiteindelijk wel mee, een lieve moeder van school stuurde mij af en toe wat foto’s en dat vond ik wel fijn! Maar ik was wel blij toen ze om 17:00 uur weer terug op school waren en er 2 blije meisjes uit de bus kwamen, ze hadden het super leuk gehad en hadden veel te vertellen ­čÖé

Loslaten blijft spannend, maar zo leer ik ook elke keer weer ze stapje voor stapje los te laten in de wereld.

 

Vinden jullie het ook zo spannend als jullie kind(eren) op schoolreisje gaan?

2 thoughts on “Eerste keer op schoolreisje

  1. Oh zo herkenbaar! Soms heel frustrerend dat je juist de leuke (maar vaak intensieve) dingen aan je voorbij moet laten gaan! Gelukkig hebben ze het naar hun zin gehad en de volgende keer gaat dat loslaten vast wat makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.