Een surprise maken

Dit jaar moest Jennifer voor het sinterklaasfeest op school voor de eerste keer een surprise maken. Ik zal in deze blogpost laten zien wat ze heeft gemaakt!

Op de basisschool bij Jennifer en Katie maken de kinderen vanaf groep 5 met het sinterklaasfeest een surprise voor elkaar. Jennifer zit dit schooljaar in groep 5 dus moest ze voor de aller eerste keer een surprise maken.
Op de dag dat ze in de klas lootjes gingen trekken kwam Jennifer al heel enthousiast uit school. Ze had namelijk een van haar beste vriendinnetjes! Super leuk vond ze het. Ze had ook al meteen een super leuk idee over wat voor soort surprise ze wilde gaan maken.

Hockeyveld
Haar vriendinnetje speelt hockey, dus Jennifer had meteen het idee om een hockeyveld te maken. Ik zelf ben niet zo heel creatief dus ik moest wel nadenken over hoe we dat gingen maken. Maar toen ze het idee aan Michel vertelde, (hij zit wel altijd vol creatieve ideeën haha) had hij meteen een idee over hoe we het gingen maken.

Lego poppetje
We hadden een doos nodig, nou dat is niet moeilijk die hebben we altijd genoeg in huis en een houten plank. Die had Michel ook meteen via het werk geregeld. Hij zaagde de plank op maat van de doos. De doos en het plankje werden door Jennifer groen geverfd, en van stukjes lasdraad zijn de goaltjes gemaakt.
Bij de Kruidvat zagen we zakjes Lego liggen van Lego friends voor maar €2 dus kochten we een zakje, om het poppetje te gebruiken op de surprise. Bij hockey hoort natuurlijk ook een hockeystick, dus bedacht Michel om van een stuk lasdraad een hockeystick te maken. Een klein moertje gebruikte we als bal. Super leuk!


Aan de zijkant van de doos hadden we een opening gemaakt en dicht gemaakt met aluminiumfolie en tape zodat ze daardoor de cadeautjes kon grabbelen.

Cadeautjes
Van school kregen de kinderen allemaal €2,50 om cadeautjes te kopen. Samen met Jennifer ben ik naar de Action gegaan en hebben we daar samen de cadeautjes gekocht. Ze kocht een emoji met hart oogjes sleutelhanger, emoji stressbal, gummetjes, gekleurde pennen en stickers. Daar heb ik nog een emoji potlood met gum bij gedaan, omdat ze al een paar dingen van emoji had gekocht leek het mij wel leuk om die er ook bij te doen.
Thuis ging ze meteen de cadeautjes inpakken.

 

Gedichtje
Ook moesten de kinderen allemaal een gedichtje maken, nu kun je op internet wel gedichtjes vinden natuurlijk. Maar het is ook leuk om er zelf een te verzinnen. Ik ben echt niet goed in gedichten maken. Maar samen hadden we dit gedichtje bedacht;

Lieve Ruby,

Sint en piet zaten te denken wat ze Ruby zouden schenken,
Een fiets, een pop of een parkiet
Nee, dat paste allemaal niet
Dus werd het wat kleins, maar wel iets fijns
Dus maak je surprise maar snel open
Met veel plezier gaan we hopen

Groeten, Sint en piet

Best wel een leuk gedichtje toch?

 

Jennifer was super blij met het resultaat!

Op 5 december ging de surprise mee naar school en haar vriendinnetje vond het super leuk!

 

1 thought on “Een surprise maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.