Een brief aan mijn lieve Jennifer

Hoera! Vandaag is Jennifer jarig! Daarom schreef ik haar deze brief.

 

Hoi lieve Jennifer!

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag lieve meid! Wauw, je bent al 8 jaar! Je bent nu al zo’n grote meid. Ik kan mij nog als de dag van gisteren herinneren dat jij geboren werd. Het meisje dat mij voor de aller eerste keer mama maakte. Alle eerste mama dingen heb ik met jou meegemaakt. Dat voelt toch wel speciaal hoor ♥
En nu ben je gewoon alweer 8 jaar.

Jij bent een hele lieve zorgzame meid, je probeert altijd iedereen te helpen en wil het liefst iedereen vrolijk zien. Ik merk ook aan je dat je al een grote meid aan het worden bent met een sterke eigen wil. Jij kleed je zoals jij wilt en ik mag dan ook je kleding vaak niet meer uitkiezen. Dit wil jij zelf doen. Het moet lekker stoer zijn en zeker niet te meisjesachtig. Je weet vaak precies wat jij wilt.
Dit vindt mama soms best wel lastig, het is toch weer een klein beetje loslaten wat ik moet doen. Jou zien veranderen in een grote meid die alles zelf kan.

Toen je nog wat kleiner was, was je vaak verlegen en durfde je niet zo goed voor je zelf op te komen, maar dat is zeker wel veranderd nu. Je bent helemaal niet meer erg verlegen, je zegt ook wel hoe je ergens over denkt! Super goed van je!

Ook hoe jij doorzet om over je angsten heen te komen, is super knap. Op jou doorzettingsvermogen ben ik soms wel een beetje jaloers hoor, ik kan daar nog wel wat van jou leren 😉

Het mooie is ook dat jij deze brief nu gewoon helemaal zelf kan lezen. Jij vindt het ook altijd erg leuk om mijn verhalen op mijn blog te lezen, dat vind ik ook erg fijn.
Jij wil mij zo af en toe ook eens helpen met het verzinnen voor nieuwe onderwerpen om over te schrijven. En je wilt zelf misschien ook wel een eigen site beginnen net zoals papa en mama. Dat zou ook erg leuk zijn! En ik zal je ook altijd helpen!

Later wil je bioloog worden, dat roep je nu al een aantal jaar, je bent ook altijd erg geïnteresseerd in diertjes en de natuur. En hoe jij met de diertjes omgaat is mooi om te zien. Laatst zat er op school een grote spin op de kapstok. Iedereen vond hem eng, maar jij pakte hem gewoon op en zette hem ergens anders neer. “Wauw” zeiden ze, “dat jij dat durft. super knap!” Maar voor jou zijn zulke dingen gewoon normaal, en zo’n spinnetjes doet toch niks? ( Al is mama er wel een beetje bang voor 😉 ) Papa leert jou ook veel over plantjes, en zelfs papa was laatst verbaasd hoeveel eetbare plantjes jij al weet te herkennen! Ik weet dus zeker dat jij een hele goede bioloog gaat worden!

Lieve Jennifer, Mama houdt heel erg veel van jou!

Dikke kus,

Mama

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.