DIY insectenhotel maken

Vorig jaar in november had Michel nog wat boomstammentjes gevonden en hij vond het een leuk idee om samen met Jennifer en Katie insectenhotelletjes te maken.
De meiden vonden het ook een super leuk idee, en ze vinden papa helpen met klussen altijd erg leuk dus, hebben ze er samen twee gemaakt.
Michel probeert de meiden sowieso al handig te laten worden met gereedschap, zodat ze later ook gewoon alles zelf kunnen maken. 😉 Dan worden ze misschien toch wel wat handiger dan dat ik ben met gereedschap haha. Ben blij dat Michel zo handig is, want zelf ben ik dat echt totaal niet!

 

 

Michel had eerst de boomstam in 2 stukken gemaakt met de lengte van 10-15 cm en de dikte van de boomstam was  ook 10-15 cm.

Daarna boorde hij gaatjes van 10mm in het boomstammetje

PC190004kopie PC190005kopie

Voor het dakje had Michel een stuk pallethout gebruikt, deze moet aan de achterzijde gelijk aan de boomstam zitten en aan de voorzijde ongeveer 5 cm oversteken zodat er geen water in regent.

IMG_4689kopie

Daarna mochten de meiden het dakje erop spijkeren

IMG_4693kopie

IMG_4698kopie IMG_4699kopie

Om de hotelletjes op te hangen gebruikte Michel een spiegeloog en een haakje in de schutting, je kunt ze dan eenvoudig in elkaar haken.

DSC00350kopie DSC00351kopie

Dit is het resultaat zoals ze nu (in de lente) in de tuin hangen! Ik ben benieuwd of er veel insecten plezier van gaan hebben, Maar ik denk het haast van wel! 🙂

DSC00345kopie DSC00348kopie

Ik vind ze er erg gezellig uit zien in de tuin!

Heb je helemaal geen zin om er zelf een te maken dan kun je natuurlijk altijd een insectenhotel kopen 😉

DSC00024

 

2 thoughts on “DIY insectenhotel maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.