De vakantie is weer voorbij

De zomervakantie is weer voorbij, Jennifer en Katie zijn weer begonnen met school. En eerlijk gezegd vind ik het wel fijn dat het normale ritme weer begonnen is.


Zo, de zomervakantie is echt voorbij gevlogen. Ik denk ook dat het komt omdat het zo’n mooi weer is geweest in de vakantie. Lekker veel buiten zijn, spelen in het zwembadje. De dagen vlogen voorbij.
Eerlijk gezegd zag ik best op tegen de vakantie, ik hou gewoon graag  van mijn normale ritme. Maar in de vakantie is dat natuurlijk helemaal weg. De kinderen worden dan ook wat meer vervelend en dat is echt heel vermoeiend. Dat trek ik dan niet zo goed.

Maar achteraf kan ik nu wel vertellen dat het allemaal wel meegevallen is. Ja het was soms wel zwaar, want ja de meiden verveelde zich natuurlijk ook wel. En dan gaan ze elkaar vervelen, is het weer ruzie en dan vliegen ze elkaar weer in de haren 😉 Uiteindelijk kan ik dan weer alles gaan oplossen.
Maar goed, dat zal wel herkenbaar zijn voor iedere ouder met meerdere kinderen toch?

Jack zal ook weer blij zijn dat hij weer wat meer rust krijgt overdag, want dat was toch wel speelmaatje nummer 1 voor de meiden.

Buren
En ook de buren zullen wel blij zijn dat de vakantie weer voorbij is, kunnen ze overdag weer rustig in de tuin zitten zonder schreeuwende kinderen en een moeder die steeds hard roept met waarschuwingen 😉 “Niet doen” “Hou, op” “Je gaat zo naar je kamer als je zo doorgaat” “Niet de hond in het zwembad” “Niet de hond natmaken” “Nee, de hond wil niet zwemmen” “Niet slaan!” Dat zijn een paar van de waarschuwingen die ik op een dag moest maken. 😉

Leuke dingen
Maar we hebben ook veel leuke dingen gedaan. Michel was ook lekker 3 weken vrij en daar hebben de meiden dan ook erg van genoten. Toen ik aan ze vroeg wat ze nou echt het aller leukste van de vakantie vonden zeiden ze “alles!” Toen ik vroeg om echt één dingetje te kiezen koos Jennifer voor de vakantie naar de Veluwe en Katie koos daar toen ook maar voor, maar eigenlijk kon Katie echt niet kiezen. 😉Weer naar school
Sinds gister gaan de meiden weer naar school, van de ene kant hadden ze er wel zin in, maar van de andere kant echt niet. “Pff, is de vakantie nu al voorbij? Kan toch niet, lijkt net pas begonnen” zei Jennifer. Tja meid, helaas gaan alle leuke dingen snel voorbij.
Het was ook wel weer even spannend om naar school te gaan. Jennifer zit nu in groep 5, weer twee andere juffen en een nieuwe klas. Gelukkig zitten er ook wel veel vriendjes en vriendinnetjes in de klas. Maar het blijft de eerste dag toch weer spannend.
Katie zit nu in groep 3. Vorig jaar had ik al een aan artikel geschreven over groep 2/3, dat Katie in die combinatie groep zat. Maar dan in groep 2. Dit jaar zit Katie weer in groep 2/3 maar dan in groep 3. Met ook weer een andere juf en veel nieuwe kindjes in de klas. Dat was ook weer erg spannend voor haar.
Maar ze voelde zich ook wel groot, want ja nu zit ze wel in groep 3 hé! Ze kwam ook heel enthousiast thuis en vertelde dat ze het woordje IK had leren schrijven in schrijfletters.

Ze waren allebei heel enthousiast over de eerste schooldag. Ik ben heel benieuwd wat dit schooljaar weer allemaal gaat brengen. Maar dat gaat vast allemaal goed komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.