De schoolfotograaf

Het was weer zover, de jaarlijkse schoolfoto werd gemaakt op school.
We wisten al redelijk op tijd wanneer de schoolfotograaf zou komen dit jaar, dus hadden de meiden al vrij snel besloten welke kleding ze aan wilde op de schoolfoto.
Totdat er een week van te voren een brief op school hing… Bij voorkeur geen donker, witte of licht blauwe kleding!

Geen donkere kleding!
“Ooh nee mama, heb je dat gelezen?” vroeg Jennifer. Geen donkere kleding!
Uhh ja dat heb ik gelezen, en laat het nou net zo zijn dat Jennifer deze winter vrij veel donkere kleding in de kast heeft. En ze wilde haar favoriete trui aan die nogal donker is!
“Nou ja, geen stress”zei ik, Je moet gewoon aan doen wat jij graag wilt.
Nou is Jennifer nogal van de regeltjes “dus nee mama, geen donker dan doe ik ook geen donker aan!”
Samen ben ik toen met haar in haar kast gaan kijken, en ze had pas een mooie nieuwe grijze trui gekregen. “Ohh dan doe ik die toch aan!” Opgelost!
Haar outfit werd uiteindelijk een grijze trui met opdruk en een kaki groene broek met haar zwarte Nike’s met felroze Nike opdruk!

Katie wilde in eerste instantie graag haar mooie donkere frozen jurk aan, maar toen ze hoorde dat ze beter geen donkere kleding aan kon doen,  was het voor haar nogal simpel, “ach mama dan doe ik toch dit mooie roze truitje aan.” Nou schat dat is goed hoor. Dus daar waren we vrij snel klaar 😉
Katie droeg een roze truitje met poezen erop, een jeans tregging en zwarte laarzen!

De avond voor de schoolfoto wilde ze allebei graag vlechtjes in hun haren zodat ze de volgende ochtend mooie golfjes hadden! Jennifer koos voor losse haren met een diadeem en Katie kreeg 2 staartjes in.

Samen op de foto
De zusjes gingen ook nog samen op de foto, en als jullie mijn verhaaltje over Katie gelezen hebben (Katie op halen van school), weten jullie ook dat Katie er in de middag nogal uhh wild uit kan zien 😉 Maar gelukkig viel dat deze keer wel mee, want toen ik om half 3 de meiden uit school ging halen, gingen ze net op dat moment samen op de foto. Dus heb ik nog mooi kunnen spieken hoe die foto gemaakt is!

Ook wel leuk om te zien dat de meeste kinderen in hun mooiste outfit naar school komen voor de schoolfoto, zo zie je toch wel dat de meeste moeders er toch wel mee bezig zijn om hun kindje mooi op de foto te laten gaan. En tja, wij kunnen als ouders er alleen voor zorgen dat ze er in de ochtend mooi uitzien, en voor de rest is het maar te hopen dat ze er schoon uitblijven zien totdat de foto gemaakt wordt. haha

Nu nog een paar weken wachten op het resultaat! Ik ben heel benieuwd!

3 thoughts on “De schoolfotograaf

  1. Haha herkenbaar inderdaad! Ik schreef er ook eens een stukje over..soms zou het misschien handiger zijn als wij aks ouders niet zouden weten wanneer de fotograaf langskomt. Scheelt wat foto stress hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.