De lichtjesroute in Eindhoven

Vroeger als klein meisje vond ik de lichtjesroute hier in Eindhoven al super leuk. Komt denk ik ook omdat mijn vader als vrijwilliger mee hielp bij de lichtjesroute. Het pleintje waar ik vroeger woonde deed namelijk ook mee met de route, dus ieder jaar werd ik al weken van te voren bij de voorbereidingen betrokken. Mee controleren of alle lampjes wel werkte, dat vond ik als klein meisje natuurlijk wel leuk om te doen.
Aan het dakkapel van mijn slaapkamer hingen ook lampjes, en dat vond ik heel leuk! Ieder jaar op 18 september gingen voor 3 weken iedere avond de lampjes branden.

Nu proberen wij nog ieder jaar met Jennifer en Katie de lichtjesroute te rijden, en ook zij vinden het super leuk. Al in augustus beginnen de vrijwilligers van de lichtjesroute met het ophangen van de ornamenten, die wij dan dus ook regelmatig tegen komen in de stad. Jennifer en Katie beginnen dan al te vragen wanneer we de route gaan rijden omdat ze het ook zo leuk vinden.

sqcy9611

Ook dit jaar zijn we weer de route gaan rijden, de meiden hebben de hele route zitten genieten van alle mooie lampjes!
Tijdens de route kom je ook bij een grote vijver, in Eindhoven ook wel de “eendjesvijver” genoemd. Hier staan altijd hele mooie lampjes in het water en de laatste jaren is hier het thema de Smurfen, erg leuk! Er staat een groot smurfen kasteel in de vijver met allerlei smurfen erin, zoals een superman smurf en prinses smurfin. Ook staat er een grote boot met smurfen, in het midden van de vijver is de fontein mooi verlicht en veranderd in allerlei verschillende kleuren en aan de huizen rondom de vijver hangen ornamenten van de smurfen.

ppya4478

Vroeger woonde ik dichtbij de eendjesvijver en wij gingen dan ook regelmatig lopend naar de vijver om naar de mooie lampjes te kijken. Om dan nu daar met mijn 2 eigen meisjes te staan is toch wel mooi!

De rest van de route hadden de meiden de grootste lol en vonden ze het jammer toen we weer richting huis gingen.
Volgend jaar zullen we vast wel weer de hele route gaan rijden!

 

Voor meer informatie over de lichtjesroute kun je kijken op hun website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.