De chronisch zieken tag

Ik heb al een aantal tags ingevuld op mijn blog, maar over het chronisch ziek zijn nog niet. Ik vond deze “De chronisch zieken tag” en dacht deze ga ik ook eens invullen. De tag is bedacht door Leonie van Sugerframe.

 

 

 • Welke aandoening(en) heb je? Welke klachten heb je daardoor?
  Ik heb CVS, chronische vermoeidheid syndroom. hierdoor heb ik veel klachten zoals; ontzettend moe zijn, gewrichts en spieren pijnen, vaak hoofdpijn maar ook regelmatig een somber gevoel hebben.
 • Hoe lang ben je al ziek? En hoe ging het diagnoseproces?
  Ik ben al ongeveer 18 jaar ziek, en het diagnoseproces ging langzaam. Na jaren van onbegrip van mijn omgeving en altijd het gevoel te hebben gehad dat ik mezelf aanstelde. Vond ik via internet informatie over CVS, en daar leken mijn klachten heel veel op. Ik vond toen op internet een arts in Utrecht die gespecialiseerd is in CVS en maakte een afspraak met hem. Hij heeft toen allerlei testjes en onderzoeken bij mij gedaan en hij vertelde toen aan mij dat ik CVS heb.
 • Wat vind je het moeilijkste aan leven met een (of meer) chronische ziekte(s)?
  Wat ik het moeilijkste vind? Ik denk toch wel het altijd moe zijn en pijn hebben. Ook al het onbegrip dat een chronische ziekte met zich meebrengt vind ik erg moeilijk. Nu na al die jaren ziek zijn merk ik toch nog vaak dat er onbegrip is en dat mensen het gewoon niet willen of kunnen begrijpen.
  Ook dat ik door het chronisch ziek zijn niet altijd alles kan doen wat ik graag wel zou willen doen blijft nog altijd zo frustrerend.
 • Hoe ziet een gemiddelde dag er uit?
  Ik sta ’s ochtends op en ga mezelf klaar maken voor de dag, daarna ga ik de meiden klaar maken voor school, maak hun eten voor school klaar, daarna breng ik ze naar school en als ik thuis kom ga ik even de huishoudelijke klusjes voor de dag doen. Daarna ben ik vaak al erg moe en dan moet ik gewoon rusten. En dan om half 3 zijn de meiden weer uit school en probeer ik nog wat leuks met ze te doen.
  Ik maak het avond eten klaar, Ruim daarna nog alles op en dan is het ondertussen alweer tijd om de meiden te douchen en naar bed te brengen en als ze op bed liggen, plof ik op de bank om vervolgens weer op tijd naar bed te gaan.
 • Wat helpt jou op een slechte dag?
  Samen zijn met mijn meiden en met hun samen een leuke film kijken. Maar soms is het ook wel fijn om op een slechte dag even alleen te zijn en lekker Netflix te kijken. Even niks aan mijn hoofd en kijken naar mijn favoriete serie.
 • Wat is het vreemdste dat je ooit hebt meegemaakt door je chronische ziekte(s)?
  Uhm, ik zou zo even geen vreemde momenten weten eigenlijk..
 • Wat is de grappigste/vreemdste/domste opmerking die iemand ooit heeft gemaakt over je ziektes?
  Ik denk toch wel dat mensen denken dat het fijn is om altijd thuis te zijn, opmerkingen zoals “ach maar jij hebt altijd vakantie want je hoeft nooit te werken..” Dat zijn toch wel domme opmerkingen. Natuurlijk is het niet fijn om altijd thuis te zijn..
 • Wat zijn jouw lichtpuntjes?
  Mijn lichtpuntjes zijn toch wel mijn man en dochters. Vooral mijn meiden zijn mijn alles. Als ik een slechte dag heb dan zijn hun de reden waardoor ik toch weer kan lachen.
 • Zijn er voordelen aan jouw ziekte(s)?
  Nou, ik heb nog geen voordelen ontdekt na al die jaren ziek zijn..
 • Wat zou je andere chronisch zieken mee willen geven?
  Doe wat je kunt doen, en als het niet gaat dan niet. Dan lukt het misschien een andere keer wel.
  Houdt vooral rekening met jezelf en niet aan hoe andere denken dat jij iets moet doen.
  En probeer ondanks het ziek zijn te genieten van elke dag! In elke dag zit altijd wel iets positiefs!♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.