Combinatie groep 2/3 op de basisschool -Update

Zoals ik al in een eerdere blogpost verteld heb, zit Katie dit schooljaar in de combinatie groep 2/3. Nu we een paar maanden verder zijn en Katie haar eerste rapport ook al heeft gehad, vond ik het tijd voor een update.

 

Leergierig
Katie heeft het erg naar haar zin in haar nieuwe klas, ze heeft veel vriendjes en vriendinnetjes. Afgelopen week kregen we haar eerste rapport van dit schooljaar en die was ook heel goed.
Zelf zit Katie in groep 2, maar omdat ze een heel leergierig meisje is, merk ik dat de combinatie met groep 3 erg goed is voor haar ontwikkeling.
Groep 2 en 3 zijn samen een klas, maar ze hebben twee klaslokalen naast elkaar waar het middenstuk open kan, waardoor groep 2 aan de ene kant in hun speelhoeken speelt en groep 3 aan de andere kant aan hun tafeltjes zit te werken.
Af en toe als groep 3 klassikaal uitleg krijgt, gaat groep 2 even naar een andere kleuterklas om daar te spelen, en dat werkt helemaal prima zo.
Op onze basisschool wordt er veel zelfstandig gewerkt, dus er wordt niet zoveel klassikaal gedaan.

Trots
De juf vertelde dat Katie het ook leuk vindt om af en toe stiekem bij groep 3 te spieken om te kijken wat zij aan het leren zijn. En daardoor kan ze nu ook al een aantal woordjes lezen en schrijven.
Wat ik laatst ook zo leuk vond, is dat Katie ’s ochtends met de letterdoos mocht spelen, en ze ineens het zinnetje “Ik ben Katie” neerlegde. Kijk mama zei ze helemaal trots.
Ook is ze thuis ineens veel bezig met woordjes lezen, dat is wel leuk om te zien.

Positief
Ik ben dus wel positief over deze combinatie groep. Ik weet niet hoe het voor de kindjes uit groep 3 is, maar voor de groep 2 kinderen is het in ieder geval wel een positieve combinatie. Ook omdat er in deze groep 2 alleen maar kindjes zitten die al graag bezig zijn met lezen en schrijven en dat in deze klas dus volop aangeboden kan worden. Maar ze kunnen natuurlijk ook nog lekker spelen de hele dag!
Katie voelt zich ook al heel groot, want met het buitenspelen mag ze ook al buiten gaan spelen met de “grote” kinderen zoals ze zelf zegt. De klassen 3 t/m 8.
Voor Jennifer die nu in groep 4 zit was het wel even wennen, dat haar kleine zusje uit groep 2! nu ook ineens buiten ging spelen samen met haar, want Katie hoort toch bij de kleuters?? Maar daar is ze inmiddels ook al helemaal aangewend en hoort Katie er ook helemaal bij ­čśë

Ik ben blij dat Katie het zo naar haar zin heeft op school!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.