Back to school!

Het is maandagochtend 5 september, Jennifer staat al vroeg op, vandaag gaat ze voor het eerst naar groep 3. Ze heeft er al zolang naar uitgekeken. Ze vindt het erg spannend maar ook ontzettend leuk.

Jennifer is wat druk ’s ochtends en vraagt steeds hoe laat we naar school toe gaan. We gaan rond 08:15 uur zei ik. Daarna blijft ze op de klok kijken om er zeker van te zijn dat ik de tijd echt niet vergeet.
Katie ligt nog lekker op de bank tv te kijken.
Het is bijna tijd hoor mama zegt Jennifer dan. Ze speelt nog even met Katie die ook al heel veel zin heeft in school en dan is het tijd.
Ze gaat haar schoenen en jas aandoen en met zijn 3tjes lopen we naar school.


IMG_7354kopie


Op het schoolplein staan alle juffen en meesters al te wachten. Jennifer vindt het zo ontzettend spannend dat haar eerste traantjes al beginnen te rollen over haar wangen. We gaan naar haar nieuwe juf en vertellen dat ze het zo ontzettend spannend vindt, de juf stelt haar wat gerust en daarna gaan we opzoek naar de juf van Katie.
Katie is erg blij om ook haar lieve juf te zien, die had ze 6 weken gemist!

Op het schoolplein werd er eerst nog iets nieuws onthult voordat de kinderen naar de klas toe mochten dus had ik Katie alvast bij haar juf neergezet en omdat Jennifer het zo spannend vond ben ik samen met haar blijven wachten bij haar juf.

Daarna gingen alle kinderen met de leerkrachten naar de klas en de ouders mochten mee, Ik koos er nu voor om eerst Katie weg te brengen en daarna naar de klas van Jennifer te gaan.
Katie ging meteen haar jas en tas weghangen en zocht haar stoeltje en was alleen maar blij. Vrolijk zwaaiend zei ze Dag mama tot straks! Dat komt wel goed dus 😉

Bij Jennifer ging het iets anders ze was nog zo aan het huilen van de spanning dat ik samen met haar nog even met de juf heb gepraat, ook kwam er een vriendje uit de klas naar haar toe en vertelde dat alles goed kwam en wees naar zijn plek in de klas en zei je kunt mij ook goed zien! Dat was wel erg lief.
Ik gaf Jennifer nog een dikke knuffel en ben toen weggegaan, nog een keer zwaaiend door het raam. Ik liep met een brok in mijn keel naar huis, want ook voor mij was dit erg spannend.
Maar ik weet dat als eenmaal alle spanningen weg zijn dat ze het super naar haar zin zal gaan hebben!

Groep 3 is dan nu ook echt begonnen ze heeft er al zolang naar uitgekeken, mijn lieve grote meid is echt groot aan  het worden.
De tijd gaat zo ontzettend snel…

Ik ben heel benieuwd naar alle verhalen als ze straks thuis komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.